Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez a gond az ENSZ bevándorláspárti egyezményével

888.hu

2018.01.29. 18:38

Az Egyesült Államok már decemberben kijelentette, hogy nem vesz részt az egyezménnyel kapcsolatos további tárgyalásokon és annak végrehajtásában.
 • 2016. szeptember 19-én az ENSZ tagállamainak magas rangú vezetői megegyeznek egy globális migrációs egyezmény létrehozásának szükségességében, és előkészítik azt. Az egyezmény alaposan megnyirbálná a tagállamok szuverenitását.
 • A globális menekültügyi egyezmény tető alá hozásáért felelős ENSZ-vezetők korábban nyíltan propagálták a migránsok betelepítését, a nemzetállamok lebontását és a nyílt társadalom eszméjét.
 • Az Egyesült Államok decemberben kilépett az egyezménnyel kapcsolatos tárgyalási folyamatból.
 • Az ENSZ-főtitkár felvázolta a migrációs terv legfontosabb pontjait: a fizikai határzárak lebontását és a migránsok szervezett betelepítését tűzte ki célul.
 • A Fidesz és a KDNP élesen támadta az egyezményt.

"A migráció erősíti a gazdasági növekedést, visszaszorítja az egyenlőtlenségeket és távoli társadalmakat köt össze...Olyan világot kell létrehoznunk, amelyben megünnepelhetjük a migráció hozzájárulását a jóléthez, a fejlődéshez és a nemzetközi egységhez. Közös erőfeszítéssel elérhetjük ezt a célt. Az ebben az évben létrejövő globális megállapodás mérföldkő lehet azon az úton, amelynek végén a migráció mindannyiunk számára hasznos lehet."

Ezeket a mondatokat mondhatta vagy írhatta volna Soros György is, vagy bármelyik általa fizetett szervezet vezetője. Ám ez az idézet egy részlet a The Guardian című brit lapban megjelent cikkből, amelyet az ENSZ főtitkára, António Guterres írt. A cikkben az új globális migránspaktum alapelveiről ír, valamint arról, hogy miért lenne érdemes elfogadni azokat. A január 11-én megjelent cikk azonban nem előzmény nélküli.

Az ENSZ migránscsomagja: a New York-i megállapodás

Az ENSZ-ben már évek óta foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy valamilyen globális szemléletmód kialakítására lenne szükség a migráció témakörében. Az ENSZ főtitkára 2016 januárjában adta ki a feladatot, hogy még abban az évben szervezni kell egy megbeszélést a bevándorlás tárgyában.

2016. szeptember 19-én találkoztak a tagállamok magas rangú vezetői az ENSZ menekültekkel és migránsokkal foglalkozó konferenciáján, majd szeptembere 20-án még egy hasonló témájú konferencia került megrendezésre.

Ezek eredményeként megszületett az úgynevezett New York-i Deklaráció. "A menekültek, a migránsok, azok, akik támogatják őket, a befogadóországok és közösségek – mind jól járnak a bevándorlással, ha ezek a pontok teljesülnek" – áll az ENSZ honlapján. A globális szervezet ezeket az elveket fektette le:

 • a migránsok és menekültek emberi jogainak minden területre kiterjedő védelme,
 • a megérkezés után néhány hónappal már minden gyerekkorú migráns járjon iskolába, kapjon hozzáférést az oktatáshoz,
 • segíteni kell azokat az országokat, akik migránsokat mentenek, fogadnak vagy véglegesen befogadnak,
 • globális kampány indítása a xenofóbia ellen,
 • fel kell pörgetni humanitárius segélyek eljuttatását a szükséget szenvedő országokba,
 • azonnali cselekvési terv szükséges – a migránsok befogadására, szétosztására –, amikor csak nagyobb migránscsoport indul útnak bárhol a világon,
 • a tagállamoknak új otthont kell találniuk azon migránsok számára, akikről az ENSZ Menekültügyi Ügynöksége (UNHCR) megállapítja, hogy szükségük van ilyenre,
 • a Nemzetközi Migrációügyi Szervezetet (International Organization for Migration) az ENSZ hatálya alá kell vonni.

Mindez tehát azt jelentené, hogy érkezzen bármennyi migráns, ha fiatalkorúnak vallják magukat, akkor oktatási lehetőséget kell biztosítani nekik az érkezésük után pár hónappal. Az ENSZ globális kampányt indítana az idegenellenesség ellen, amellyel nem is lenne semmi baj, ám vélhetően a célkeresztbe kerülnek majd olyan országok, amelyek nem akarnak migránsokat befogadni. Emellett a tagállamok helyett az UNHCR döntené el, hogy kit kell befogadni, ezzel megnyirbálva a tagállamok szuverenitását.

Az ENSZ terve nem előzmények nélküli, Peter Sutherland, az ENSZ korábbi migrációügyi vezetője egyenesen a nyílt társadalom eszméjét propagálta és utódja is követi ezt a vonalat.

"Az EU-nak alá kellene ásnia a tagállamok nemzeti szuverenitását" és nemzetállamokat

Peter Sutherland 2017 márciusáig, 11 éven keresztül volt ENSZ különleges nemzetközi migrációs képviselője és a Globális Migrációs és Fejlesztési Fórum (Global Forum on Migration and Development) vezetője. Az ír politikust 2012-ben hallgatta meg a brit felsőház bevándorlásügyi bizottsága. A testület előtt elmondott beszédében szinte szóról szóra felmondta Soros ideológiai kiskátéját.

Az EU jövőbeni jóléte attól függ, hogy multikulturális társadalmak jönnek-e létre vagy sem. A migráció elengedhetetlen, hogy felpörgessük a gazdasági növekedést, ám néhány EU-tagállamnak ezt nehéz lesz elmagyarázni"

– mondta. Az EU-tagállamok nem maradhatnak homogének, a lakosság összetételére vonatkozóan nyílt társadalommá kell válniuk – tette hozzá.

Nézeteim szerint, az EU-nak alá kell ásnia minden olyan törekvést, amely arra irányul, hogy egyes tagállamok megőrizzék homogenitásukat és különbözőségüket"

– mondta Sutherland.

Az ír politikus 2017 márciusáig maradt hivatalában az ENSZ-ben, ekkor azonban lemondott egészségügyi okok miatt. Utódja Louise Arbour kanadai politikus lett, aki ugyanezt a vonalat vitte tovább.

Arbour a 2016-os New York-i megállapodás alapjain próbált formába önteni egy globális migrációs paktumot, az ENSZ legfelsőbb vezetésének teljes támogatásával. A politikus nézeteit nem érdemes hosszasan boncolgatni, azok egybevágnak elődje meggyőződéseivel. Íme egy rövid, de sokatmondó videó.

A politikus arról beszél, hogy a migránsok érdekében meg kell adni számukra a biztonságos migráció lehetőségét. Kifejtette, hogy a migráció hatalmas lehetőségeket jelent, és a globális migránspaktum emberek millióinak teszi majd lehetővé, hogy részesedjenek ezekből a lehetőségekből a küldő és a befogadó országokban egyaránt – mondta.

2017 márciusától 2017 novemberéig a tagállamokkal egyeztettek a globális migrációs paktum részleteiről, 2017 őszétől várhatóan 2018 februárjáig további egyeztetés valósult és valósul meg, amelyben felmérik a különböző igényeket és vállalásokat is. 2018 februárjától pedig már indulnak a kormányközi egyeztetések.

Az Egyesült Államok kilép

Az Egyesült Államok még Barack Obama idején kezdett el tárgyalni a globális migrációs csomagról, ám Donald Trump megérkezésével előtérbe került a bevándorlásellenes politika az USA-ban.

Ennek megfelelően 2017. december 3-án Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet elnöki utasításra bejelentette, hogy az USA a továbbiakban nem vesz részt a készülő migrációs egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokon. Az egyik indok, amellyel elutasították a részvételt, hogy ezzel feladnák a szuverenitásuk egy részét. Haley azt mondta, hogy a bevándorlási politikájukat az amerikaiak és csakis az amerikaiak alakíthatják.

Mi döntjük el, hogy hogyan őrizzük a határainkat és, hogy kit engedünk be az országunkba"

– mondta.

Guterres: a migráció jó dolog

Az ENSZ főtitkárának cikke 2018. január 11-én jelent meg a The Guardian című brit napilapban. Ebben már világosan körvonalazódnak azon intézkedések és elvek, amelyek sarokpontjai lesznek az új, globális migrációs egyezménynek. Azt érdemes hozzátenni, hogy az egyezmény irányadó, azaz az aláírók számára sem kötelezően végrehajtandó. A dokumentum aláírása egy elvi álláspontot tükröz.

António Guterres 3 pontban foglalta össze a lényeget.

 1. "Fel kell ismerni és a közvélemény szemében nyilvánvalóvá kell tenni a migráció előnyeit. A migránsok komolyan hozzájárulnak szülőhazájuk és befogadó országuk jólétéhez."
 2. "Az államoknak meg kell erősíteniük azokat a jogszabályokat, amelyek a migránsokat védik – ez a gazdaság, a társadalom és a migránsok számára is előnyös. Azon államok, amelyek akadályozzák a migrációt, vagy a migránsok munkához jutását, szükségtelen gazdasági károkat okoznak maguknak, mivel olyan akadályokat állítanak fel, amelyek hátráltatják, hogy munkaerőpiacaikon legálisan helyezkedjenek el a migránsok."
 3. "Nagyobb nemzetközi összefogás szükséges ahhoz, hogy megvédjük a sebezhető migránsokat és menekülteket, és vissza kell állítanunk a menekültvédelmi rendszer integritását a nemzetközi jognak megfelelően." Lényegében Guterres amellett tesz hitet, hogy az illegális migrációt úgy kell felszámolni, hogy a migránsok nemzetközi segítséggel juthassanak el úti céljukhoz.

Ezzel lényegében az ENSZ olyan szervezetté lépne elő, amely nyíltan kampányolna a migráció mellett, lebontatná a migránsok mozgását akadályozó fizikai akadályokat, a célországok lakosságát és munkaerőpiacát védő szabályozásokat. Emellett a migránsok szabályozott betelepítését is célul tűzné ki.

Magyarország

Magyar részről eddig a Fidesz és a KDNP szólalt meg a kérdésben.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője kiemelte: ha az ENSZ elfogadja ezt a migránscsomagot, akkor az azt jelentené, hogy a migráció zöld utat kap világszerte, és a nemzetközi jogon át ráerőltetnék az országokra ezeket a migránsbarát javaslatokat.

A javaslatok nagyon ismerősek, a Soros-tervben csupa ehhez hasonló gondolatot lehet olvasni a szóvivő szerint, aki felidézte ezek közül az évi egymillió migráns behozatalát, a családegyesítés segítését, azt, hogy legalizálják a gazdasági bevándorlást, hogy adjanak segélyt a migránsokat, és szüntessék meg a nemzeti határok védelmét.

Magyarország azonban nem akar bevándorlóország lenni, és azt javasolják a kormánynak, ha napirendre veszi a témát, tartsa szem előtt, hogy a kormánypártok elutasítják az ENSZ migránscsomagját – közölte Puskás Imre.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Berlusconi: aggódom

Berlusconi: aggódom

A Forza Italia (FI) vezető politikusa, Silvio Berlusconi aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Olaszországban visszatérhet az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Lega koalíciója. Matteo Salvini elszámolta magát?

Turizmus: állva hagytuk Ausztriát

Turizmus: állva hagytuk Ausztriát

Gyorsabban nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon, mint a sógoréknál.

Egymásnak feszült Trump és Macron

G7-csúcs a délnyugat-franciaországi Biarritzban.

Százféleképpen készíthetik, és mindig finom

Százféleképpen készíthetik, és mindig finom

Ilyen volt az ötödik budapesti Sóletfesztivál.

Publik Ligája: Bohár Dani vs. Apáti Bence

Publik Ligája: Bohár Dani vs. Apáti Bence versenyez a „gender” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

Kikapott a Ferencváros

Valami ma nagyon hiányzott a zöld-fehéreknél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére