Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez a cég lehet a felelõs a genovai híd összeomlásáért

Vincze Viktor Attila

2018.08.15. 13:58

Az olasz városban összeomlott hidat két évvel ezelõtt átmenetileg le kellett zárni, mivel már akkor életveszélyesnek nyilvánították a hatóságok. A híd karbantartásáért felelõs olasz magáncég, az Autostrade per l'Italia autópálya-koncessziójának visszavonását tervezi a kormány, illetve egy azonnali, 150 millió eurós bírság kiszabása is várható a tragédiával összefüggésben.

Egyre több részlet derül ki a Genovában összedőlt viaduktról. A legfrissebb hírek szerint az olasz városban összeomlott hidat két évvel ezelőtt átmenetileg le kellett zárni, mivel már akkor életveszélyesnek nyilvánították a hatóságok. Az akkor elrendelt "rendkívüli karbantartási munkák" elkezdése után azonban újra megnyitották a hidat azzal a feltétellel, hogy folyamatos állagmegóvást végeznek rajta. 

A történtek ismeretében az olasz közlekedési miniszter, Danilo Toninelli bejelentette, hogy a kormány elindította a tragédiában érintett autópálya-szakasz karbantartásáért felelős magáncég autópálya-koncessziójának visszavonását. A miniszter azt is közölte, hogy az olasz állam biztosan "jelentős bírságot" fog majd kiszabni a híd összeomlásáért felelősnek tartott Autostrade per l'Italia cégre.

Elsőként mindenekelőtt le kell mondania az Autostrade per l'Italia felső vezetésének. Mivel pedig komoly károkat okoztak, ezért aktiváltuk a koncesszióik visszavonására vonatkozó összes eljárást, és emellett 150 millió eurós bírságot is kiszabunk. Ha nem képesek karbantartani az autópályáinkat, akkor ezt az állam fogja megtenni helyettük"

– írta Toninelli miniszter a várható intézkedésekről a Facebook-oldalán.

A miniszter ezek mellett azt is közölte, hogy a szakértők országszerte biztonsági ellenőrzéseket végeznek majd az elöregedő hidakon és alagutakon. Genovában pedig a leomlott híd kármentése és pótlása érdekében az olasz állam megnyitotta a polgári védelmi sürgősségi alapot.

A genovai Morandi híd kedden délelőtt omlott össze több tucat embert és autót temetve maga alá, eddig 38 ember halálát okozva. Az olasz rendőrség szerint legalább további 7 személy súlyos sérülést szenvedett az esemény miatt.

A hidat az 1960-as években építették fel, és a hírek szerint a viadukt állapota az elmúlt években rohamosan romlott. Ugyanis a vasbeton szerkezetű híd betontömbjein belül a betonvasak korróziója nagyon előrehaladott volt, ami miatt gyakorlatilag belülről kezdett el szétmállni a több helyen sokméteres vastagságú vasbeton szerkezet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére