Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ex-pénzügyminiszter: Ukrajnának meg kell támadnia Oroszországot és vissza kell vennie a Krímet

888.hu

2022.05.23. 11:20

Közben meg Németországban azzal vádolják Olaf Scholz kancellárt, hogy nem akarja, hogy Ukrajna megnyerje a háborút.

 

Ukrajna legyőzheti Oroszországot, és akár vissza is szerezheti az ellenőrzést Kelet-Ukrajna és a Krím felett.

– jelentette ki Ivan Mikloš volt szlovák pénzügyminiszter, megjegyezve, hogy Ukrajna katonai győzelmén kívül bármi más veszélyes kompromisszum lenne.

(Photo by JIM WATSON / AFP)

 

Mikloš Petro Porosenko volt ukrán elnök tanácsadójaként dolgozott, jelenleg Natalia Gavrilita moldovai miniszterelnök tanácsadója, és tagja a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által létrehozott új Nemzeti Tanács Ukrajna Újjáépítéséért nevű testületnek. A tanács jövő héten tartja első online ülését. A bizottság további tagjai között van Michael McFaul volt oroszországi amerikai nagykövet, valamint Francis Fukuyama amerikai közgazdász és filozófus.

 

Mikloš szerint Ukrajnának le kell győznie Oroszországot, és ezt akkor teheti meg, ha a nyugati országok továbbra is katonai és pénzügyi segítséget nyújtanak.

 

„A határoknak vissza kell térniük a 2014 előtti állapothoz. Ha csak az invázió előtti állapotba térnek vissza, az mindig feszültség és bizonytalanság forrása lesz.”vélekedett.

 

Szerinte a háború utáni újjáépítés megoldása Oroszország legyőzése. A külföldi befektetők pedig csak akkor jönnek Ukrajnába, ha biztosak lesznek a békében.

Mikloš szerint Krím és Kelet-Ukrajna visszaszerzése nehéz lesz.

Támadniuk kellene, és támadni mindig nehezebb, mint védekezni. Jelenleg kulcsfontosságú, hogy a Nyugat fenntartsa a segítséget.”

 

Közben Németországban is a háború a téma.

Vasárnap este a német közszolgálati csatorna vitaműsorában engedtek össze négy embert:

  • Michael Roth (SPD),
  • Roderich Kiesewetter (CDU),
  • Marina Weisband német-ukrán publicista,
  • Jan van Aken baloldali politikus
  • Carlo Masala katonai szakértő.

A téma a német szövetségi kormány háborúhoz való hozzáállása volt.

 

Roth azt mondta „Ukrajnának szabad, szuverén, demokratikus országként kell léteznie, megőrizve területi integritását.” Anne Will műsorvezető feltette a kérdést, hogy az SPD-s politikus ide veszi-e a Dombaszt és a Krímet is.

Nehéz kívülről tanácsot adni Ukrajnának. Az ukránoknak maguknak kell eldönteniük, hogyan fejezik be a háborút.”

– fogalmazott Roth.

 

Előkerült a német fegyverszállítások kérdése is. Roderich Kiesewetter a német kancellárt, Olaf Scholz-ot támadta, aki szerinte a Bundestag támogatása ellenére minden látható ok nélkül habozott.

„Ukrajnának páncélozott harckocsikra és tankokra van szüksége, és az elsőt már régen le lehetett volna szállítani. Eddig nulla darabot szállítottak.” – mondta harciasan a CDU politikusa. Majd hozzátette:

Nem értem a kancellárunkat. Szerintem az időt húzza. Attól tartok, a kancellár nem akarja, hogy Ukrajna megnyerje ezt a háborút.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére