Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Évtizedekig is eltarthat a Notre-Dame újjáépítése egy német szakértő szerint

Forisek Ádám

2019.04.16. 19:26

Peter Füssenich, a német gótikus katedrális rekonstrukciós munkálatait vezetõ szakember kedden az RTL csatornának nyilatkozott.
BERLIN, 19:26

Peter Füssenich, a német gótikus katedrális rekonstrukciós munkálatait vezető szakember kedden az RTL csatornának nyilatkozott.

Azon spekulálni most, hogy mennyi ideig tartana az újjáépítés és mennyi pénzt emésztene fel: mintha üveggömbbe tekintenénk. Évekbe, talán évtizedekbe is kerülhet, amíg a borzalmas tűzvész okozta utolsó sérülést is maradéktalanul kijavítják"

– mondta a szakértő.

A kölni dóm a második világháború alatt súlyos károkat szenvedett, kijavításuk több mint 70 éve zajlik.

Az építész "európai méretű tragédiának" nevezte a hétfő esti tüzet, mivel a kontinens számos templomának és katedrálisának építőit ihlette meg a francia épület.

A dpa hírügynökségnek elmondta, hogy a tüzet követő napok döntőek lehetnek. A leégett tetőszerkezet alatti kő fedélboltozat az oltáshoz használt víztől teljesen átázhatott, a boltozat súlya így többszörösére növekedhetett. Mint magyarázta, most várni kell néhány napot, hogy kiderüljön, kitart-e a boltozat a túlsúly ellenére is.

Amikor a Notre-Dame utolsó kövét a helyére illesztették, akkor tették le a kölni dóm alapkövét. Mindannyian érintettek vagyunk ebből a szempontból"

– fogalmazott.

A kölni dóm tetőszerkezetének fagerendáit vasra cserélték a 19. században, ami azt jelenti, hogy egy tűzvész ott kisebb pusztítást végezhetne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére