Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Évente több mint százezer nõt ér zaklatás a francia metrókon

888.hu

2017.12.28. 21:38

Egy kutatás szerint Franciaországban 220 000 nõ lett szexuális zaklatás áldozata a tömegközlekedési eszközök használatbavételekor két év alatt. És ez még csak egy "óvatos becslés".
PÁRIZS, 21:38

Egy kutatás szerint Franciaországban 220 000 nő lett szexuális zaklatás áldozata a tömegközlekedési eszközök használatbavételekor két év leforgása alatt. És ez még csak egy "óvatos becslés".

A franciaországi Országos Bűnmegelőzési és Büntetőjogi Megfigyelőközpont (ONDRP) eredményei szerint összesen 267 000 szexuális zaklatás történt 2014 és 2015 között. Az áldozatok 85 százaléka nő volt. A szexuális zaklatás kategóriájába tartozik a konszenzus nélküli csók, a fogdosás, a mutogatás és a nemi erőszak is – írja az Independent.

Ez az első alkalom, hogy az ONDRP kifejezetten a tömegközlekedési eszközökön történt szexuális zaklatással kapcsolatos részletes statisztikát tett közzé.

A párizsi metróvonalak a legzűrösebbek: itt hétszer nagyobb esély van arra, hogy egy nő szexuális zaklatás áldozatává váljon, mint bárhol máshol az országban.

A legtöbb eset a tanulmány szerint akkor történik, amikor a jármű mozgásban van, mert ilyenkor az áldozatnak kapaszkodnia kell és kisebb eséllyel tud védekezni.

A franciák már egy ideje tisztában vannak a súlyos helyzettel. Leginkább iskolai felvilágosító kampányokkal, és fokozott rendőri jelenléttel oldanák meg a helyzetet. Emellett büntethetővé tennék a "kőműves füttyöt" is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére