Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Europol: újabb terrortámadásokat követhet el Európában az ISIS

Kékes Viki

2016.12.02. 12:58

Azok az országok lehetnek veszélyben, amelyek részt vesznek az Iszlám Állam legyõzésére létrejött koalícióban.
HÁGA, 12:58

Nagy valószínűség szerint újabb támadásokat tervez elkövetni Európában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet – áll az Europol ma nyilvánosságra hozott jelentésében. Titkosszolgálati információk szerint az IÁ több tucat embert irányít Európában, akik képesek terrortámadások elkövetésére. A beszámolók szerint a terrorszervezet megtalálja, és több esetben arra buzdítja a társadalom peremére sodródott vagy mentálisan terhelt fiatalokat is, hogy a nevében támadásokat kövessenek el.

Az Europol felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam a Közel-Keleten ismert taktikáját – például az autóba rejtett pokolgépekkel vagy más módon elkövetett robbantásokét – bevetheti Európában is, ahogyan ezt a párizsi vagy a brüsszeli összehangolt merényletek is bizonyítják.

A jelentés kiemelte, hogy míg a terrorszervezet korábban elsősorban a katonai és rendfenntartó erőket célozta, ma már a civil lakosságot is célba veszi, amivel a társadalom megfélemlítését kívánja elérni. Az olyan infrastruktúrák, mint az elektromos hálózat, vagy az atomerőművek a jelentés szerint jelenleg nem tartoznak a kiemelt célpontok közé.

Az Europol azt kérte az uniós tagállamoktól, hogy fokozzák az együttműködést a kiberfenyegetés megelőzése terén, mivel az ilyen típusú támadások sem zárhatók ki.

Az év elején Marokkóban meghiúsított, az Iszlám Államhoz köthető támadást követően talált biológiai és kémiai fegyverek arra utalnak, hogy a terroristák kiszélesítették Európában is bevethető eszközeik skáláját, a jelentés szerint ugyanakkor továbbra is nagyobb a valószínűsége az egyszerűbben beszerezhető, könnyen kezelhető és rövid távon hatékonyabb automata lőfegyverek, kések és a járművekbe rejtett pokolgépek használatának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére