Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európában lassulóban a járvány, a csehek előrébb hozták a korlátozások feloldását

888, MTI

2020.04.23. 20:55

A visszatérésre vár Európa.

Míg az április közepén elfogadott forgatókönyv szerint a márciusban bezárt üzletek, szolgáltatások, piacok és iskolák öt szakaszban legkésőbb június 8-án nyíltak volna meg, a cseh kormány csütörtöki döntése alapján ez már május 25-én lehetővé válik.

A kormány természetesen több forgatókönyvet készített, s a korlátozások feloldásának felgyorsítása azon alapul, hogy eddig sikerült ellenőrzés alatt tartani a járvány terjedését, és a helyzet fokozatosan javul

– jelentette ki Karel Havlícek kormányfőhelyettes.

Havlícek szerint a cseh normalizációs forgatókönyv a mostani kormánydöntéssel lényegében összhangba kerül a Németországban és Ausztriában hozott hasonló intézkedéscsomagokkal.

Olaszországban 464-gyel nőtt csütörtök estére a 24 óra alatt történt halálesetek száma a szerdai 437-ről, de az új fertőzötteké csökkent. Az aktív fertőzöttek száma a szerdai 107 699-ről 106 848-ra csökkent. Az intenzív osztályon ápoltak száma tovább csökkent, 2384-ről 2267-re.

Spanyolországban meghaladta a 22 ezret a halálos áldozatok száma, a fertőzöttek száma 213 ezer, a gyógyultaké 89 ezer felett van. Az egészségügy-miniszter szerint

a csökkenő tendencia fennmaradt, annak ellenére, hogy egyre több tesztet végeznek.
Jérome Salomon, a francia egészségügyi tárca járványügyi igazgatója szerint
bár a kórházban ápolt súlyos betegek száma az elmúlt két hétben már fokozatosan csökken, a járványszint még mindig magas Franciaországban.
Csütörtök estére egy nap alatt 544-gyel 21 340-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére