Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európában egy hét alatt tíz százalékkal nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma

888.hu

2021.11.10. 08:20

Egy hét alatt hét százalékkal nőtt Európában a koronavírussal fertőzöttek és tíz százalékkal a halálos áldozatok száma, miközben globálisan a fertőzöttek száma egy százalékkal nőtt, az elhalálozásoké pedig négy százalékkal csökkent – közölte szerdára virradóra közzétett összesítésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

 

A vizsgált időszakban, november 1-jétől 7-éig az európai térségben több mint 1,9 millióval nőtt a fertőzöttek száma, és 26,7 ezer ember hunyt el. A WHO hangsúlyozta, hogy miközben az európai térségben tíz százalékkal nőtt a halálesetek száma, a világ többi öt régiójában csökkent.

Globális viszonylatban Európára jutott a fertőzöttek 63 és a halálesetek 55 százaléka.

Az európai térségen kívül csak Afrikában nőtt a fertőzöttek száma, három százalékkal. A többi régióban csökkenést tapasztaltak az előző héthez képest, Délkelet-Ázsiában tizenhárom, a déli csendes-óceáni térségben kettő, Amerikában öt, a Földközi-tenger keleti térségében két százalékosat. A halálesetek száma jelentős mértékben visszaesett Délkelet-Ázsiában (29) és Afrikában (27).

Siddhartha Datta, a WHO európai regionális vakcinatanácsadója már a múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján megállapította, hogy

Európa ismét a pandémia epicentruma lett, ahogyan egy évvel ezelőtt.

November 1-jétől 7-éig 3 103 186 új fertőzéses esetet és 48 703 halálesetet regisztráltak világszerte. A legtöbb új fertőzöttet az Egyesült Államokban vették nyilvántartásba, utána Oroszország, Nagy-Britannia, Törökország és Németország következik.

A WHO szerint

továbbra is a vírus delta variánsa az „egyeduralkodó”, a minták 99,6 százalékában ezt azonosították.

Szumja Szvaminatan, a WHO vezető kutatója a Twitteren közvetített tájékoztatójában azt mondta, hogy a veszélyes vírustörzsek megjelenése miatt szükség lehet a Covid-19 elleni vakcinák évenkénti módosítására, ugyanúgy, mint a szezonális influenzavírusok esetében.

Hozzátette, hogy szerencsére a WHO által jóváhagyott oltások továbbra is hatékonyak az eddig megjelent vírustörzsek ellen, de nem lehet tudni, hogy a jövőben megjelennek-e olyan mutációk, amelyek ellen hatástalanok lesznek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

A 888 stábja hétfőn bement a Parlamentbe, és több kérdést is feltett a képviselőknek. Érdekes válaszok születtek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére