Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa szociáldemokrata vezetõi Párizsban osztották az észt

888.hu

2016.08.25. 22:28

Mintegy tizenöt európai szociáldemokrata vezetõ tanácskozott csütörtökön a Párizs melletti La Celle-Saint-Cloud-ban. Elõbb alaposan megebédeltek, majd elmondták, hogy mit kell tenni, hogy Európa felvirágozzon.
LA CELLE-SAINT-CLOUD, 22:28

Mintegy tizenöt európai szociáldemokrata vezető tanácskozott csütörtökön a Párizs melletti La Celle-Saint-Cloud-ban. Előbb alaposan megebédeltek, majd elmondták, hogy mit kell tenni, hogy Európa felvirágozzon.

A francia államfő meghívására az európai szociáldemokrata vezetők az EU jövőjéről tanácskoztak a nagy-britanniai népszavazás, a Brexit eredménye nyomán. A magyarországi szociáldemokrácia nemes képviselőit úgy tűnik nem hívták meg a rendezvényre. Talán mert nincsenek is.

Három héttel a Brexit utáni helyzet megvitatására összehívott szeptember 16-i pozsonyi uniós csúcstalálkozó előtt Francois Hollande úgy vélte, hogy a szociáldemokratáknak egy komoly kezdeményezéssel kell előállniuk, tekintettel a britek által bejelentett távozásra és "a populista mozgalmak előretörésére".

Meg kell győzniük nemcsak az állam- és kormányfőket, de a saját állampolgáraikat is, hogy Európa erő, amellyel hatékonyabban intézhetjük a sorsunkat, mint elszigetelten."

– vázolta fel a mestertervet a francia elnök.

A találkozón mások mellett részt vett Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) feje, Christian Kern osztrák kancellár, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is.

Matteo Renzi olasz kormányfő a legalább 247 halálos áldozatot követelő olaszországi földrengés miatt mondta le a meghívást.

Francois Hollande emlékeztetett a prioritásokra: az európai határok védelmére az illegális bevándorlással, illetve a terrorizmussal szemben, a gazdasági növekedésre és az európai ifjúság mobilitására. Mindez csupa olyan téma, amelybe fényesen belebukott az európai baloldal. A bevándorlás kérdésében csődöt mondtak, gazdasági növekedés gyakorlatilag nincs, és a fiatalok közötti munkanélküliség évtizedes rekordokat dönt.

A gazdaságról szólva megengedhetetlennek nevezte, hogy nagy nemzetközi konszernek vagyonokat keressenek Európában, és ne az eredmények szerint adózzanak – utalt a Brüsszel és a multik közötti csatározásokra Hollande.

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a megszorító intézkedések helyett inkább a növekedésen és a munkanélküliség elleni harcon alapuló, haladó szellemű európai terv kidolgozását szorgalmazta – ha már neki egyedül ez nem megy a saját országában.

(MTI)
    

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére