Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa négy legerõsebb gazdaságának vezetõi közül egynek sincs gyermeke

Bertha László

2017.05.11. 20:28

Emmanuel Macron megválasztásával Európa "Top 4" gazdaságának - Németország, Egyesült Királyság, Franciaország és Olaszország - vezetõi mind gyermektelenek.

Angela Merkel német kancellárnak, Theresa May brit miniszterelnöknek, Emmanuel Macron leendő francia elnöknek és Paolo Gentiloni olasz kormányfőnek egyetlen gyermeke sincs, amely sokat elárul kontinensünk demográfiai állapotáról, az „elöregedő Európáról”.

A gyermektelen európai nemzetek vezetőinek listája tovább folytatható a svéd (Stefan Löfven), a holland (Mark Rutte), a skót (Nicola Sturgeon) és a luxemburgi (Xavier Bettel) miniszterelnökkel. Mindezen vezetők mellett az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek sincs gyereke.

Õk az új európai „szuperpolitikusok” osztályának tagjai, akik a liberális korszellemnek megfelelően lemondanak a hétköznapias családi életről, hogy minden energiájukkal a saját karrierjükre összpontosíthassanak (ebből a sorból egyedül Theresa May lóg ki, ő ugyanis sajtóinformációk szerint meddő). A nyugat-európai vezető politikusok egyúttal kiválóan tükrözik a jelenlegi demográfiai folyamatokat, hiszen Európa-szerte egyre kevesebb gyermek jut átlagban egy nőre, szemben például a muzulmán vallású országokkal Afrikában és a Közel-Keleten.

A családok támogatása és a gyermekvállalás ösztönzése helyett Európa vezető államai sokkal inkább kívülről akarják megoldani a válságot, mellyel azonban még súlyosabb krízist idéznek elő (lásd a bevándorlási válság következményeit).

A demográfia helyzet egyébiránt a mi régiónkban, Közép-Európában sem rózsásabb. Érdekességképp azonban lássuk, hogy a visegrádi országok (V4-ek) vezetőinek hány gyermeke van:

  • Orbán Viktor magyar miniszterelnök 5 gyermek édesapja
  • Beata Szydlo lengyel miniszterelnök 2 gyermek édesanyja
  • Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök 2 gyermek édesapja
  • Robert Fico szlovák miniszterelnök 1 gyermek édesapja

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére