Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa a végét járja, Nyugat-Európa gyakorlatilag halott

Nagy Gábor

2016.07.31. 12:28

Jacek Wrona, az elhárítás nyugalmazott tisztje és Dr. Rafal Brzeski, akadémikus hadtörténész a lengyel TVP beszélgetõs mûsorában beszélgettek a müncheni merényletrõl, illetve annak körülményeirõl és következményeirõl. De szóba került a kontinens jövõje is.

Jacek Wrona, az elhárítás nyugalmazott tisztje és Dr. Rafal Brzeski, akadémikus hadtörténész a lengyel TVP beszélgetős műsorában beszélgettek a müncheni merényletről, illetve annak körülményeiről és következményeiről. De szóba került a kontinens jövője is.

A két szakember egyetértett abban, hogy például a müncheni merénylet az európai civilizáció egyik szimptómája volt. Ráadásul az a tény, hogy a német média megpróbálta a 18 esztendős iráni származású merénylőt előbb őrültnek, majd szélsőjobboldalinak és rasszistának beállítani – egyértelműen az információs hadviselés egyik példája. Dr. Brzeski szerint ráadásul az egész szándékosan félrevezetett interpretáció mögött a minisztériumi propaganda állhat.

Az ex-terrorelhárító a beszélgetésben egy igen borúlátó Európa-képet vázolt fel, melyre jelentős hatást gyakoroltak a franciaországi és németországi terrorcselekmények. Mint elmondta: a szabad mozgás Európában nemcsak azt jelenti, hogy az emberek gyakorlatilag akadály nélkül mozoghatnak a kontinens országaiban; hanem azt is, hogy a volt szovjet fegyverek – amelyeket több kelet-európai és balkáni országban gyakorlatilag őrizetlenül tárolnak – könnyen eljuthatnak Nyugat-Európába.

"A teljes Balkán tele van fegyverekkel, és hát a Balkán felől az elmúlt időszakban majd kétmillió ember érkezett. [...] A migránsokkal együtt a balkáni útvonalon keresztül Európába jönnek fegyverkereskedők, gengszterek, drogdílerek; akik a nem rég háború sújtotta Bosznia-Hercegovinában könnyen Kalasnyikovokhoz is juthatnak."

Ugyanakkor Wrona szerint nem a fegyverek, illetve azok ellenőrzése a legfőbb probléma Európa számára; hanem az, hogy komoly egzisztenciális, morális válság van a kontinensen, hiszen az európai emberekből, a nyugat-európai vezetőkből hiányzik a hit és a bizalom:

Európa a végét járja. Nyugat-Európa gyakorlatilag halott. Hogy miért? Az emberek egy légüres térben élnek, semmiféle morális elképzelés nélkül. Aztán jönnek a fiatal bevándorlók, akik csak pénzt akarnak keresni, mint ahogy azt tették annak idején a barbárok."

(Breitbart)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére