Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Európa a nemzetek Európája kell, hogy maradjon"

Bertha László

2018.02.22. 16:30

Az Európai Uniónak vissza kell térnie az alapjaihoz, ez pedig az, hogy saját lakosságát szolgálja, nem pedig az, hogy az emberek szolgálják az európai intézményeket - jelentette ki Andrej Danko, a szlovák törvényhozás elnöke.
POZSONY, 16:30

Az Európai Uniónak vissza kell térnie az alapjaihoz, ez pedig az, hogy saját lakosságát szolgálja, nem pedig az, hogy az emberek szolgálják az európai intézményeket – jelentette ki Andrej Danko, a szlovák törvényhozás elnöke.

A tanácskozást a szlovák külügyminisztérium rendezte, mindhárom legfőbb szlovák közjogi méltóság felszólalt rajta.

Andrej Danko – akinek kijelentéseit a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte – elmondta, hogy az EU jó projekt, de vissza kell térnie az alapjaihoz, nem szabad, hogy elszakadjon a realitásoktól. A házelnök a kettős élelmiszer- és termékminőség gyakorlatának „nem fair” példáját említve kijelentette, hogy nevükön kell nevezni a problémákat, és nyílt párbeszédet kell folytatni róluk. Hangsúlyozta, hogy az EU összes tagállamának azonos jogai kell, hogy legyenek, és az unió nem nyomhatja el a nemzeti sajátosságokat és a nemzetállamokat.

Európa a nemzetek Európája kell, hogy maradjon”

– szögezte le.

Andrej Danko beszélt az egyes kompetenciáknak a tagállamok és Brüsszel közti megosztásáról is, rámutatva arra, hogy az egyes tagállami hatáskörök átruházása aggodalommal tölti el a lakosságot, és ennek következtében az emberek óvatosan, mi több, szkeptikusan viszonyulnak a közös európai projekthez. Felvetette: el kellene gondolkozni azon, hogy az Európai Parlament az egyes tagállamok nemzeti parlamentjeinek képviselőiből álljon össze.

A konferencián elmondott felszólalásában Robert Fico szlovák kormányfő az EU jövőben megvalósítandó prioritásairól beszélt. Közéjük sorolta az euróövezet továbbépítését, azt, hogy sikerüljön ellenőrzés alá vonni a migrációt, valamint hogy fűzzék szorosabbra a védelmi és a belbiztonsági együttműködést.

Az utóbbit kiemelt fontosságúnak minősítette, a migráció kapcsán pedig ismételten elutasította a kötelező betelepítési kvótákat, leszögezve, hogy nem fogják elfogadni őket – áll az MTI beszámolójában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére