Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EU: Titkos bombaraktárak mûködhetnek a tagállamokban

Sümeghi Lóránt

2016.05.25. 20:28

Az Europol jelentése szerint egyáltalán nem kizárt, hogy a potenciális terroristák uniós tagállamokban állítottak fel a robbanóanyagokkal teli raktáraikat.
BRÜSSZEL, 20:28

Az Europol jelentése szerint egyáltalán nem kizárt, hogy a potenciális terroristák uniós tagállamokban állítottak fel a robbanóanyagokkal teli raktáraikat.

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben Európa-szerte több mint kétszáz merényletet sikerült megakadályozniuk az európai titkosszolgálatoknak, továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy a párizsi és a brüsszeli támadásokhoz hasonló méretű tragédia következik be a közeljövőben.

Ezt támasztja alá az Europol jelentése is, miszerint több tagállamban is nagy a valószínűsége annak, hogy bombaraktárakat üzemeltetnek különböző terrorista-jelöltek. A robbanóanyagok felhalmozását vélhetően egy későbbi támadásra tartalékolják, így ezeknek a felderítése létfontosságú.

Az Európai Terrorelhárító Központ vezetője szerint a tavalyi támadások alapján bebizonyosodott, hogy mennyire összehangolt csapásokra is képesek a terroristák, így különösképpen előnyt élvez minden nemű felderítési akció, amely a lehetséges merényletek meghiúsítására irányulnak.

4000 külföldi dzsihádista Európában

Az Europol jelentése szerint több mint négyezer külföldi származású potenciális merénylő tevékenykedik a kontinensen, melyből mintegy ezret már sikerült elfogni. A letartóztatott személyek egyébként gyakran mentális betegségekkel is küzdenek. Néhány esetben pedig az Europol számára is bizonyítottá vált, hogy a migránsáradattal is érkeztek külföldi terroristák.

(Euobserver)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére