Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Koreában nem szaroznak: karantén helyett fürdőházba ment a Kínában járt tisztviselő, kivégezték

MTI, 888.hu

2020.02.14. 17:38

Szabadon engedték az első francia csoportot a biztonsági karanténból; már 1700 egészségügyi dolgozó betegedett meg Kínában; új, a járvánnyal kapcsolatos kiberbűnözői módszer van kibontakozóban.

Észak-Korea

A Daily Mailen jelent meg az a cikk, mely beszámol róla, hogy Észak-Korában egy tisztviselőt kivégeztek, miután az nem tartotta be a rá vonatkozó előírásokat.

A tisztviselő korábban hivatalos üzleti ügyben járt Kínában, emiatt a vonatkozó szabályok szerint karanténba kellett volna vonulnia, ehelyett viszont nem máshova, mint egy nyilvános fürdőbe sikerült ellátogatnia.

Tekintve, hogy ennél jobb helyet nehezen tudnánk elképzelni a vírus terjesztésének, a tisztségviselőt a közegészségügy veszélyeztetése miatt kivégezték.

Új kiberbűnözői támadás

A netes csalók néha gyorsan követik a trendeket Mint kifejtették: a csalók a járványra hivatkozva próbálnak adathalász tevékenységet, illetve zsarolóvírusos kampányt folytatni és megtéveszteni az embereket, vagy káros kódokat juttatni eszközeikre.

A csalók a WHO, vagy más ismert nemzetközi szervezet nevében írják a leveleket, és jellemzően többféle hamis hírrel keltenek keltenek figyelmet:

  • például a vírus ellenszerével kapcsolatos áttörésről,
  • alternatív gyógymódokról,
  • egészségügyi eszközök hiányáról és beszerzésük lehetőségeiről,
  • megelőző intézkedésekről számolnak be,
  • vagy azzal igyekeznek pánikot kelteni, hogy a vírus az adott településen is megjelent.

Ezek a csaló levelek azonban különböző káros kódokat tartalmazó csatolmányokat, vagy káros webhelyekre mutató hivatkozásokat tartalmazhatnak, amelyek szenzitív – például banki – adatok, vagy pénz megszerzésére törekednek.

A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

Mind a 181 ember tanúsítványt kapott arról, hogy nem fertőző – jelezte a karanténért felelős Vöröskereszt helyi képviselője.

A karantén kiürítése a reggeli órákban kezdődött meg, a hazaszállítottak a központ bejáratánál felállított egészségügyi sátorban végleg levehették a maszkot az arcukról, és kézmosás után kiléphettek a rendőrség által körülzárt parkos üdülőövezet területéről.

A 181 fős csoport távozása után az üdülőközpontban még 44-en maradtak, akik február 2-án tértek haza egy második repülővel. Ez utóbbi járatról, valamint a múlt vasárnap egy harmadik repülőgéppel – London keresztül – érkezettek közül 113-an a szintén Dél-Franciaországban található Aix-en-Provence tűzoltótiszti főiskolának kapuszán kijelölt karanténban vannak. Egy részük vasárnap térhet haza, 35-en pedig február 23-án hagyhatják majd el a karantént.

A Franciaországban korábban regisztrált 11 beteg körül hármat csütörtökön gyógyultnak nyilvánítottak és elhagyhatták a kórházat, ahol elkülönítve kezelték őket.

A további nyolc beteg közül egy idős kínai férfi továbbra is válságos állapotban van egy párizsi kórházban, a többiek állapota napról napra javul az egészségügyi hatóságok szerint.

Több mint 1700 egészségügyi dolgozó betegedett meg Kínában

Több mint 1700 egészségügyi dolgozó fertőződött meg az új koronavírussal a betegek ellátása során Kínában, közülük legalább hatan meghaltak

– számolt be a CCTV kínai állami televízió pénteken.

Többségük a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban dolgozott. Hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma Kínában csaknem 64 ezer, a halálos áldozatoké pedig majdnem 1400.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére