Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea után Irán is a frászt hozza a világra

Nagy Gábor

2017.09.23. 09:45

Ahogy arról az iráni média szombaton beszámolt, a perzsa ország sikeres kísérletet hajtott végre egy új, több robbanófej hordozására képes kétezer kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétával.
TEHERÁN, 09:45

Ahogy arról az iráni média szombaton beszámolt, a perzsa ország sikeres kísérletet hajtott végre egy új, több robbanófej hordozására képes kétezer kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétával.

Szinte a teljes iráni média beszámolt Horamsahr nevű rakéta péntek esti sikeres tesztjéről, amelyet néhány órával azután hajtottak végre, hogy a rakétát aznap bemutatták a teheráni katonai parádén, amelyen felvonultatták a legújabb iráni fejlesztésű fegyvereket.

A szóban forgó rakéta tulajdonságairól más részletek egyelőre nem ismertek.

Haszan Róháni elnök az 1980-ban kirobbant iraki-iráni háború kezdetének évfordulóján tartott katonai parádén bejelentette, hogy az amerikai és francia bírálatok ellenére országa megerősíti katonai képességeit. Az iráni elnök azt is kiemelte, hogy nemcsak rakétákat fognak fejleszteni, hanem az ország légierejét, szárazföldi erejét és a haditengerészetét is. Mint fogalmazott: "Senkitől nem fogunk engedélyt kérni, hogy megvédhessük hazánkat".

Az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Izrael és több európai ország is aggasztónak tartja Irán rohamléptékben fejlődő rakétaprogramját. A Washington és öt másik nagyhatalom által Teheránnal két éve megkötött, mérföldkőnek számító atomszerződés értelmében Irán semmilyen tevékenységet nem folytathat nukleáris töltet célba juttatására alkalmas eszközökkel.

Teherán viszont váltig állítja, hogy rakétái nem ilyenek, és ballisztikus rakétaprogramja kizárólag védelmi jellegű.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére