Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea újra rakétákat lőtt ki Japán felé

888.hu

2022.12.23. 12:00

Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát (SRBM) pénteken a Japán- (más néven Keleti-) tengerre – közölte a dél-koreai hadsereg.

 

Egy héten belül ez már a második ilyen jellegű erődemonstráció a kommunista ország részéről, miután múlt vasárnap két közepes hatótávolságú rakéta kilövését jelentették a dél-koreai fegyveres erők.

A vezérkari főnökök egyesített bizottságának (JCS) szűkszavú közleménye szerint a kilövést helyi idő szerint délután fél ötkor észlelték Phenjan területéről. Hozzátették: fokozott figyelemmel kísérik Észak-Korea hadi tevékenységét, és fenntartják az Egyesült Államokkal szoros együttműködésben a teljes készenléti állapotot.

A pénteki rakétateszt előzménye, hogy Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga felháborodott kedden dél-koreai szakértők nyilvánosan közölt véleményén.

Ezek a szakértők kétségbe vonták, hogy Phenjan birtokában van annak a technológiának, amely képessé teszi interkontinentális ballisztikus rakétáik visszatérítését az atmoszférába.

 

Észak-Korea a korábbi, múlt vasárnapi rakétakilövésről azt állította, hogy a dél-koreaiak valójában az ország első katonai felderítő műholdjának jövő áprilisáig tartó telepítési előkészületeit észlelték.

Japán pár nappal korábban jelentette be, hogy megkétszerezi a hadsereg fejlesztésére szánt kiadásokat a következő öt évben, azzal a céllal, hogy a hadsereg megelőző csapások végrehajtására is képessé váljon. Tokió szerint Phenjan katonai tevékenysége közvetlen fenyegetést jelent Japánra nézve.

A nemzetközi szankciók ellenére Phenjan az idén példátlanul sok, összesen 67 rakétatesztet hajtott végre, és kilőtt egy interkontinentális ballisztikus rakétát, amellyel az Egyesült Államok területét is képes elérni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére