Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea tüzérségi lövedékeket lőtt ki Dél-Korea irányába

888

2022.10.19. 09:20

Tüzérségi lövedékeket lőtt ki szerdára virradóra az észak-koreai hadsereg a Dél-Koreával határos felségvizek irányába, a KCNA észak-koreai állami hírügynökség közlését a dél-koreai hadsereg is megerősítette.

 

Az észak-koreai néphadsereg a műveletet – a KCNA-hoz eljutatott közleménye szerint – a dél-koreai hadgyakorlatokra adott „erőteljes katonai válasznak” szánta, egyúttal bírálta Szöult, hogy „felelőtlen provokációkkal súlyosbítja a feszültséget a határ menti térségben”.

 

Dél-Korea hétfőn kezdett újabb hadgyakorlatba, amely október 28-ig tart, a műveletet a KCNA „háborús főpróbának” nevezte.

A dél-koreai hadsereg vezérkara azt közölte, hogy Észak-Korea több mint 250 tüzérségi lövedéket lőtt ki az ország nyugati és keleti partjairól a két Korea tengeri határa felé, hangsúlyozva, hogy egyetlen lövedék sem ért dél-koreai felségvizeket.

 

A két ország között nemrég ismét súlyosbodott a feszültség. Dél-Korea több hadgyakorlatot hajtott végre az utóbbi időben, néhányat az Egyesült Államokkal és Japánnal közösen. Észak-Korea pedig szeptember 25-e óta 15 rakétát lőtt fel kísérletképpen, egyebek között „amerikai és dél-koreai célpontok megsemmisítésére is képes” nukleáris fegyverek fellövését is tesztelte.
Az ENSZ érvényben lévő határozatai tiltják Észak-Koreának a ballisztikus rakétákkal végzett kísérleteket.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére