Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Észak-Korea már csak néhány lépésre van attól, hogy atomhatalommá váljon"

Bokor Gábor

2017.09.23. 21:38

A Pentagon tájékoztatása szerint az amerikai légierõ B-1B típusú hadászati nehézbombázói harci gépek kíséretében szombat délután az Észak-Koreától keletre fekvõ vizek fölötti nemzetközi légtérbe repültek. A védelmi minisztérium nyilatkozatában rámutatott, hogy az erõdemonstrációval megmutatták a Donald Trump elnök számára rendelkezésre álló katonai opciók kiterjedését. Az esettel kapcsolatban az észak-koreai külügyminiszter elmondta, hogy ne várja senki az országától, hogy változtatni fog magatartásán.

PHENJAN, NEW YORK, 21:38

A Pentagon tájékoztatása szerint az amerikai légierő B-1B típusú hadászati nehézbombázói harci gépek kíséretében szombat délután az Észak-Koreától keletre fekvő vizek fölötti nemzetközi légtérbe repültek. A védelmi minisztérium nyilatkozatában rámutatott, hogy az erődemonstrációval megmutatták a Donald Trump elnök számára rendelkezésre álló katonai opciók kiterjedését. Az esettel kapcsolatban az észak-koreai külügyminiszter elmondta, hogy ne várja senki az országától, hogy változtatni fog magatartásán.

Ez a demilitarizált övezettől legészakabbra fekvő térség, ahová amerikai harci gép vagy bombázó berepült Észak-Korea partjai mentén a 21. században"

– mondta Dana White, a Pentagon szóvivője. 

A szóvivő kifejtette, hogy a katonai feladat megmutatta, mennyire eltökélt az Egyesült Államok. 

Az elnöknek számos katonai lehetősége van bármilyen fenyegetés legyőzésére. Észak-Korea fegyverkezési programja súlyos veszélyt jelent. Készek vagyunk használni a katonai lehetőségek teljes tárházát, hogy megvédjük az Egyesült Államokat és szövetségeseinket"

– közölte White.

A Pentagon tájékoztatása szerint míg a bombázók a csendes-óceáni Guamon lévő amerikai támaszpontról szálltak fel, addig a vadászgépek a japán Okinava szigetéről.

A katonai erődemonstrációra azért volt szükség, mert a kommunista diktatúra az utóbbi időben több rakétakísérletet is végrehajtott. A ballisztikus rakéták közül több átrepült Japán felett, majd a tengerbe csapódott. 

Július 30-án Washington hasonló erődemonstrációt tartott két B1-B típusú stratégiai nehézbombázójával átrepülve a Koreai-félsziget felett, válaszul a júliusban végrehajtott két észak-koreai ballisztikus rakétakísérletre.

Phenjan sem hagyhatta szó nélkül

Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés általános vitáján szombaton New Yorkban elmondta, hogy Phenjan célja, hogy hatalmi egyensúlyra lépjen az Egyesült Államokkal. 

Kilátástalan abban reménykedni, hogy Észak-Korea egy hajszálnyit is változtat álláspontján a szigorúbb szankciók következtében"

– fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, hogy Észak-Korea már csak néhány lépésre van attól, hogy atomhatalommá váljon.

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére