Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea készen áll az USA elleni háborúra

Nagy Gábor

2017.04.11. 11:28

Mint ahogy arról már korábban írtunk, az Egyesült Államok hadihajókat küldött a Koreai-félsziget közelébe. Washington ezzel a lépéssel az észak-koreai kommunista rezsim nukleáris fenyegetéseire kíván választ adni. Csakhogy az amerikai mozgósítást Phenjan sem hagyta szó nélkül.
PHENJAN, 11:28

Mint ahogy arról már korábban írtunk, az Egyesült Államok hadihajókat küldött a Koreai-félsziget közelébe. Washington ezzel a lépéssel az észak-koreai kommunista rezsim nukleáris fenyegetéseire kíván választ adni. Csakhogy az amerikai mozgósítást Phenjan sem hagyta szó nélkül – írta a liberális The Guardian.

Észak-Korea szerint "katasztrofális következményei" lehetnek az amerikai lépésnek – ha és amennyiben folytatják a nyomásgyakorlást. A külügyi szóvivő által megfogalmazott, az állami központi hírügynökségben leadott közlemény szerint:

ha bármilyen konfliktus alakul ki a két ország között, Phenjan Amerikát fogja felelőssé tenni. [...] Észak-Korea készen áll, hogy bármilyen módon reagáljon az amerikai agresszióra."

Az észak-koreai szóvivő megemlítette azt is, hogy Washington akár megelőző csapást is mérhet az országra – épp ezért szükséges az észak-koreai nukleáris programot folytatni, hogy Phenjan meg tudja védeni magát az imperialista provokátorokkal szemben.


Kínai jelentések szerint Észak-Korea már megkezdte a hadsereg mozgósítását, állítólag több százezer katonát vezényeltek az ország határaira. Sőt, hatalmas ünnepély várható a kommunista országban szombaton (április 15.), mivel akkor lesz Kim Ir Szen ("A nagy vezér") születésének 105. évfordulója, a hab a tortán pedig egy újabb (immár a hatodik) nukleáris kísérlet lenne.

Egyes katonai szakértők pedig úgy vélik – a múlt heti kínai-amerikai csúcstalálkozó után –, hogy Washington akár egyedül is léphet Észak-Korea ügyében, főleg akkor, ha Kína nem kíván nyomást gyakorolni Phenjanra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére