Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea ismét rakétákat lőtt ki

Bokor Gábor

2019.05.04. 14:30

Rövid hatótávú fegyvereket használtak, melyek a tengerbe zuhantak.

Észak-Korea hiába tett korábban ígéretet arra, hogy felhagy a rakétakísérletekkel, nagyon úgy tűnik, hogy ezeket nem nagyon akarják betartani. Szombat reggelre a kommunista diktatúra több rövid hatótávolságú rakétát is a Japán-tenger felé lőtt. A dél-koreai hadsereg vezérkari főnökeinek egyesített bizottsága szerint a hadászati eszközök 70-100 kilométert tettek meg, mielőtt a tengerbe csapódtak.

Fotó: AFP

Jelentések szerint az Észak-Korea keleti partvidékén lévő Vonszan városából lőtték ki a rakétákat. A dél-koreai és az amerikai erők egyelőre elemzik a kilövéssorozat részleteit.

Szöul felszólította Észak-Koreát, ha továbbra is azt akarja, hogy javuljon a két ország kapcsolata, akkor azonnal hagyja abba a hasonló kísérleteket. A két Korea az elmúlt másfél évben viszonylag jó kapcsolatot ápolt, létrejött a forródrót, valamint a két ország sportolói egy zászló alatt vonultak a dél-koreai téli olimpián tavaly.

Súlyos aggodalmat kelt a rövid hatótávolságú rakéták indítása. Elvárjuk Észak-Koreától, hogy csatlakozzon az atommentesítési tárgyalások sürgős újrakezdését célzó törekvésekhez”

– közölte Mun Dzsein dél-koreai elnök hivatalának szóvivője.

Fotó: AFP

A tesztek előzménye, hogy megrekedtek az Egyesült Államok és Észak-Korea között tavaly elkezdődött nukleáris tárgyalások. Észak-Korea legutóbb 2017 végén hajtott végre rakétaindítást, akkor egy Hvaszong-15 típusú interkontinentális ballisztikus rakétával. Phenjan azt állította, hogy rakétájával már el tudja érni az amerikai szárazföldet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére