Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea háborúval fenyegette meg az Egyesült Államokat

Sümeghi Lóránt

2019.10.27. 12:18

Nincs haladás Észak-Korea és az Egyesült Államok közeledésében, folytatódik az ellenségeskedés, amely akár háborúhoz is vezethet – áll abban a közleményben, amelyet a KCNA észak-koreai állami hírügynökség ismertetett vasárnap.

A közleményt Kim Jong Csol vezető észak-koreai tisztségviselő nevében adta ki a KCNA. Csol szavai szerint Washington hibázik, ha nem törődik Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető személyes jó kapcsolatának év végi „határidejével”. Mint ismert, Kim Dzsongun az év végét szabta meg határidőként a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről szóló tárgyalások folytatására.

Csol megjegyezte, hogy Washington a tárgyalások felújításának szorgalmazása helyett állandóan nyomást gyakorol más országokra, hogy szankciókat foganatosítsanak Észak-Koreával szemben. Az észak-koreai tisztségviselő mindazonáltal azt is kiemelte: reméli, hogy a viszony Washingtonnal nem fogja erősíteni a mondást, amely szerint „vannak állandó viszályok, de nincsenek örök barátságok”. Csol eddig atomügyekben képviselte hazáját követként az Egyesült Államokban, még mielőtt idén februárban kudarccal végződött Trump és Un vietnami csúcstalálkozója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére