Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea elõbb veheti célba Brüsszelt, mint az Egyesült Államokat

Nagy Gábor

2017.08.07. 20:58

Egy szakértõ szerint Belgium nincs felkészülve egy "esetleges" atomcsapásra. Bruno Hellendorf - aki egy neves kutatócég munkatársa - egy belga lapnak azt mondta: bár furcsának tûnhet a párhuzam, azonban az észak-koreai rakéták hatótávolsága mégis beszédes lehet.
BRÜSSZEL, 20:58

Egy szakértő szerint Belgium nincs felkészülve egy "esetleges" atomcsapásra. Bruno Hellendorf biztonságpolitikai szakértő egy belga lapnak azt mondta: furcsának tűnhet a párhuzam, de az észak-koreai rakéták hatótávolsága mégis beszédes lehet.

Azok az interkontinentális rakéták, melyekkel az elmúlt időszakban az észak-koreai rezsim igen gyakran teszteket hajtott végre, 6200 mérföldes hatótávolságukkal könnyen elérhetik Belgiumot. Bruno Hellendorf biztonságpolitikai szakértő szerint a Brüsszelben található NATO-székhely jóval közelebbi célpontnak tűnhet Phenjan számára, mint mondjuk New York.

A szakértő a La Dernière Heure című lapnak elmondta:

Európa és Belgium nem szentel elég figyelmet és nem költ eleget az ilyesfajta fenyegetések megelőzésére."

A belga védelmi miniszter azonban nem osztotta Bruno Hellendorf aggodalmait. Szerinte Belgium ugyanúgy figyeli a kommunista rezsim fenyegetőzését, mint ahogy azt teszi más országoknál. Hozzátette: mivel Belgium is NATO-tag, így jóval több információhoz juthatnak.


Mint ismert, Észak-Korea ellen – a folyamatos rakétakísérletek miatt – az ENSZ a hétvégén újabb szankciókat vezetett be.

A phenjani rezsim immár láthatóan előrehaladt az atomprogramjában, szakértők szerint az ország diktátora bármikor elrendelhet atomtámadást. Az észak-koreaiak magabiztosságát jól mutatja, hogy Kim Dzsongun hétfőn ismét megfenyegette az USA-t. Mint mondta:

az Egyesült Államoknak befellegzett."

(The Telegraph)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére