Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

És már meg is van Trump 23. kihívója

Nagy Gábor

2019.05.16. 17:01

Ez már gombócból is sok.

New York polgármestere, Bill de Blasio is indul a demokrata elnökjelöltségért. Az 58 éves városvezetővel együtt eddig 23-an jelezték, hogy indulnának Donald Trump amerikai elnök ellen a 2020-as elnökválasztáson. A bevándorláspárti Demokrata Párt történetében még sosem fordult elő az, hogy ilyen sok elnökaspiráns akar bejutni a Fehér Házba.

Szakértők szerint ez veszélyt jelenthet a pártra nézve, amelynek erőforrásait felőrölheti a szembenálló táborok közötti viszály.

De Blasio bejelentése valószínűleg nem arat majd osztatlan sikert a New York-i lakosok körében, akiknek 76 százaléka egy friss felmérés szerint nem támogatja a polgármester indulását. De Blasio 2014 óta vezeti az Egyesült Államok legnagyobb városát.

A YouTube-on nyilvánosságra hozott háromperces videójában a polgármester hangsúlyozta, hogy kész legyőzni Donald Trump jelenlegi elnököt. Ha-ha.

„Azért indulok az elnökségért, mert itt az ideje, hogy előtérbe helyezzük a dolgozó embereket”

- hirdette meg krédóját De Blasio.

Az eddig ismert indulók: Michael Bennet, Joe Biden, Cory Booker, Steve Bullock, Pete Buttigieg, Julián Catro, John Delaney, Tulsi Gabbard, Kirsten Gillibrand, Kamala Harris, John Hickenlooper, Jay Inslee, Amy Klobuchar, Wayne Messam, Seth Moulton, Beto O’Rourke, Tim Ryan, Bernie Sanders, Eric Swalwell, Elizabeth Warren, Marianne Williamson, Andrew Yang. És most Bill De Blasio.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére