Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erről tárgyalt Donald Trump és Boris Johnson

Pörge Béla

2019.08.12. 21:28

Donald Trump amerikai elnök hétfőn partnerségről és globális biztonságról egyeztetett telefonon Boris Johnson brit kormányfővel – közölte a Fehér Ház.

A Fehér Ház közleménye szerint a két politikus egy sor kérdésről tárgyalt, köztük kereskedelemről és globális kihívásokról is.

Az elnök elismerését fejezte ki az Egyesült Királyságnak a globális kihívások terén tanúsított állhatatos partneri viszonyáért és várja a személyes találkozót Boris Johnsonnal a közeli jövőben

– idézi az elnöki hivatal közleményét az MTI.

Az amerikai elnök már korábban is dicsérte Boris Johnsont, miközben elődjét, Theresa Mayt nem egyszer nyilvánosan bírálta a Brexit-tárgyalások szerinte lassú és elhibázott menetéért. Donald Trump már Theresa Maynek is javasolta a kétoldalú kereskedelmi egyezményt, de a volt brit kormányfő erről hallani sem akart.

Boris Johnson megválasztása után Washington azonnal jelezte, hogy kész a szabadkereskedelmi megállapodásra Londonnal. John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó hétfőn érkezett kétnapos látogatásra a brit fővárosba, ahol – amerikai sajtóértesülések szerint – a Brexit utáni amerikai-brit viszonyról is tárgyal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére