Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erõszakos zavargások Görögországban

Sümeghi Lóránt

2016.02.04. 15:38

Molotov-koktélokkal dobálták meg a rendõröket Görögországban, miután a nyugdíjreformok ellen tüntettek a fiatalok Athénban.
ATHÉN, 15:58

Molotov-koktélokkal dobálták meg a rendőröket Görögországban, miután a nyugdíjreformok ellen tüntettek az athéni fiatalok. 

Erőszakos demonstrációba fulladt az a tüntetés, amelyet elégedetlen görög fiatalok csütörtök reggelre szerveztek a kormány nyugdíjreform tervezetével kapcsolatban. A rendőröket több ízben is kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg, amire ők könnygázzal válaszoltak.

A kormány elsősorban az adókulcsok megemelésével szeretné elérni azt, hogy ne kelljen a nyugdíj értékét csökkenteni. Azonban az eleve halmozottan terhelt gazdasági helyzetben a lakosok türelme és rugalmassága egyre inkább csak fogy.

Görögországot egyébként már napok óta bénítja az országszerte megrendezett demonstráció-sorozat, amely jócskán felborította a görög állam rendjét. Nemcsak a helyi közlekedést érte jelentős fennakadás azzal, hogy a komp- és repülőjáratokat is néhány helyen felfüggesztették, hanem a káoszhoz az is hozzájárult, hogy több iskola és patika sem volt hajlandó kinyitni.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére