Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erőszakosan tüntettek pénteken az olaszok a kijárási korlátozások ellen

Balázs Ferenc

2020.10.24. 17:40

Az utcán tüntettek a dél-olasz Nápoly utcáin, miután az olasz kormány további kijárási korlátozásokat vezetett be a drasztikusan növekvő halálozási számok megfékezése érdekében. A tüntetők erőszakosan léptek fel a rendvédelmi szervekkel szemben, amiről több lakó videót készített.

Az utcán vonuló feldühödött tüntetők üvegekekkel és füstgránátokkal, „szabadság”-ot kiálltva masíroztak péntek este a nápolyi utcákon.

-a videót a Sputnik News hírportál készítette.

A tüntetésre pénteken került sor azok után hogy a helyi szervek éjszakai kijárási korlátozásokat vezetett be a dél-olasz Campania tartományban. Az új törvény szerint Nápolyban, Salerno-ban, és a környező kisebb településeken este 11 és hajnali 5 óra között tilos az utcán tartózkodni.

A tüntetésről a Twitteren is találhatók videók:

A videón jól látni hogy a tüntetők hangvétele egyáltalán nem olyan békés és nyugodt mint a Magyarországon tegnapi nap megrendezett. Bár a tüntetés oka teljesen különbözik, ebből mégis arra lehet következtetni hogy itthon sokkal inkább nyugodt és kulturált módon, a bizonyos jogi kereteken belül zajlanak a tömegdemonstrációk.

Vincenzo De Luca kormányzó egy pénteki kijelentésében elengedhetetlennek nevezte a kijárási korlátozás azonnali bevezetését a vírus terjedésének megfékezése érdekében.

„Nem akarok az utcákon koporsókkal teli buszokat látni”

-mondta De Luca Campania tartományi kormányzója, arra a képre célozva, amikor a vírus tetőzésekor márciusban koporsókkal megtömött kamionok szállították el az olasz Bergamoból a vírus áldozatait.

Szerdán Giuseppe Conte miniszerelnök arra kérte az olaszokat, hogy hozzanak kisebb áldozatokat annak érdekében, hogy megfékezzék a vírus nagymértékű terjedését. Itt például a kijárások korlátozásának betartására, és a fölösleges utazások hanyagolására gondolt.

Olaszországban csak pénteken 19.143 koronavírus fertőzöttet azonosítottak ami rekordnak számít a dél-európai országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére