Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erősödnek az olasz jobboldali pártok a felmérések szerint is

888.hu - MTI

2021.06.13. 18:50

A Matteo Salvini vezette Liga pártot utolérte a Giorgia Meloni irányította Olasz Testvérek (FdI), így a jobboldali erők koalíciója – benne a Hajrá, Olaszország! párttal is – majdnem elérte az ötven százalékot a szombaton közölt felmérések szerint.

 

A legnagyobb közvéleménykutató intézet, az Ipsos adatai szerint az utóbbi héten több fordulat történt az olasz belpolitikában.

Négy év óta először a baloldali Demokrata Párt (PD) az első helyre ugrott, és 20,8 százalékkal megelőzte a Matteo Salvini vezette Ligát is.

A különbség azonban minimális, mivel a Liga 20,1 százalékon áll.

Más felmérésekben a két erő közötti különbség ennél is kevesebb.

Nagyobb meglepetésnek számít, hogy most először a Giorgia Meloni elnökölte Olasz Testvérek 20,5 százalékos támogatottságot mutat, és

ezzel a második helyre ugrott, megelőzve szövetségesét a Ligát is.

Az Ipsos elemzése szerint a számok a jobboldali pártok folyamatos erősödését mutatják:

a Liga, az Olasz Testvérek és a 9,2 százalékos Hajrá, Olaszország! (FI)megközelítette az ötven százalékot.

A PD vezette baloldali szövetség ezzel szemben 45,3 százalékon áll. A felmérésekben az Öt Csillag Mozgalom (M5S) 14,2 százalékra süllyedt.

A Liga és a FI tervezett egységével a jobboldal a legnagyobb parlamenti erővé léphet elő, vagyis meghatározó pozícióhoz juthat a kormánydöntésekben. Június 19-én a Liga Rómában nagyszabású utcai demonstrációt szervez, amely az ország gazdasági és politikai újraindulását kívánja meghirdetni Matteo Salvini vezetésével. A megmozdulás jelszava az „Első Olaszország” lesz, ez egyben a Liga legismertebb politikai jelszava is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére