Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogannak eszében sincs lezárni a határokat

888.hu - MTI

2020.03.10. 17:05

Európa vezető politikusai Isztambulba mennek tárgyalni a törökökkel.

Recep Tayyip Erdogan, török elnök hétfőn Brüsszelben tárgyalt az európai uniós központi intézmények vezetőivel az elmúlt időben kialakult migránsválságról.

A török sajtó szerint az államfő a hazaútján újságíróknak kijelentette , hogy Törökország továbbra sem gondol arra, hogy lezárja nyugati határait az Európai Unióba vágyó migránsok előtt.

Erdogan szerint a hétfői brüsszeli találkozón a 2016-os EU-török migrációs megállapodás egészét átbeszélték, mindamellett kiegészítő finanszírozás lehetősége is szóba került. Elmondása szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke elismerte, hogy Ankara teljesítette az egyezségben foglalt kötelezettségeit, valamint azt is, hogy Brüsszel lassan járt el vállalásait illetően.

A török elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy Európának „a kép egészét kell látnia”, Törökországnak ugyanis az energiaszektortól a terrorizmus elleni harcon át a migráció- és menekültügytől a biztonságig minden téren szolidaritásra és együttműködésre van szüksége.

Erdogan azt is bejelentette, hogy március 17-én Isztambulban Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel folytat megbeszélést az ügyben. Hozzátette, lehet, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök is részt vesz a találkozón.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére