Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdoganék felkavarták az állóvizet a török kormányban

Nagy Gábor

2017.07.19. 22:58

Átalakította kormányát szerdán Binali Yildirim török miniszterelnök. A kormányfõ a 26 fõs minisztertanács 11 pozíciójában hajtott végre változtatást, köztük az igazságügyi és a védelmi tárca élén.
ANKARA, 22:58

Átalakította kormányát szerdán Binali Yildirim török miniszterelnök. A kormányfő a 26 fős minisztertanács 11 pozíciójában hajtott végre változtatást, köztük az igazságügyi és a védelmi tárca élén.

Az öt miniszterelnök-helyettes közül négynek a személye változott. A 21 tárca közül lecserélték az igazságügyi, a védelmi, az egészségügyi, a munkaügyi, az ifjúsági és sport, az élelmiszerügyi és mezőgazdasági, valamint a kulturális és idegenforgalmi minisztérium vezetőjét. A minisztertanácsba összesen hat új embert neveztek ki, öt eddigi kabinettagnak pedig a feladata változott meg. A testületben a korábbi egy helyett immár két nő foglal helyet.

Yildirim sajtótájékoztatóra azután került sor, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök váratlanul hivatalába kérette a kormányfőt, és mintegy két órán keresztül tanácskoztak.

A miniszterelnök a bejelentés után újságíróknak adott rövid nyilatkozatában "vérfrissítésnek" nevezte a lépést. Az NTV török hírtelevízió beszámolója szerint úgy fogalmazott: "ez történik, ha változásra van szükség a minisztertanácsban".

Miután a végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás után Erdogan május 21-én egyben ismét a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) elnöke lett, felszólalásaiban néhány alkalommal jelezte: "kifáradt a fém" és a párt az év hátralevő időszakában komoly megfiatalítási időszakon megy majd keresztül. Az államfő emellett újjászületésnek is minősítette újbóli pártelnökké válását az AKP életében – tette hozzá a távirati iroda összefoglalója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére