Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan Trumppal pacsizik

888.hu

2017.05.16. 21:28

Washingtonba érkezett a török államfõ. Recep Tayyip Erdogan azért utazott az Egyesült Államokba, hogy az amerikai elnökkel tárgyaljon a Fehér Házban.
WASHINGTON, 21:28

Washingtonba érkezett a török államfő. Recep Tayyip Erdogan azért utazott az Egyesült Államokba, hogy az amerikai elnökkel tárgyaljon a Fehér Házban. 

Donald Trump és Erdogan tanácskozásának részletei nem ismertek, de a megbeszélés kijelölheti az utat, hogyan kezeli a jövőben az autokrata vezetőket a Trump-adminisztráció – írja a Politico washingtoni forrásokra hivatkozva.

Sajtóhírek szerint a két vezető Szíriáról értekezik majd, Erdogan várhatóan azt próbálja elérni, hogy az Egyesült Államok ne fegyverezze fel Szíriában a dzsihádisták ellen harcoló kurd erőket, mert kapcsolatban állnak a Törökországban működő kurd kisebbség fegyvereseivel.

A török államfő várhatóan megpróbál nyomást gyakorolni Washingtonra, hogy adja ki Ankarának az Egyesült Államokban élő török hitszónokot, Fetullah Gülent, akit Erdogan azzal vádol, hogy ő szervezte ellene a puccsot tavaly júliusban.

Trump hosszú és kemény megbeszélésre számít

A két elnök tanácskozása előtt Trump újságíróknak röviden megjegyezte, hogy megtisztelő Erdogant vendégül látni Washingtonban, és arra számít, hogy hosszú és kemény megbeszélést folytatnak majd, amely szerinte "nagyon sikeres lesz".

Trump és Erdogan első személyes találkozójára árnyékot vet, hogy az amerikai kormány éppen a múlt héten döntötte el: további fegyverszállítmányokat küld a Szíriában harcoló kurdoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére