Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan: Törökország mindent megtesz Afganisztán stabilitásáért

888.hu, MTI

2021.08.15. 17:00

Törökország és Pakisztán mindent megtesz annak érdekében, hogy az afganisztáni helyzet mihamarabb stabilizálódjon – jelentette ki vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnök Isztambulban, Arif Alvi pakisztáni államfő jelenlétében egy Pakisztán számára gyártott hadihajó vízre bocsátási ceremóniáján.

Erdogan a beszédében hangsúlyozta, hogy országa Afganisztánból Iránon keresztül érkező, és egyre növekvő migrációs hullámmal áll szemben. Rámutatott, hogy ennek megakadályozása érdekében Ankarának és Iszlámábádnak fokoznia kell együttműködését.
A török államfő nyomatékosította: „továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a térség, és mindenekelőtt Afganisztán stabilitása mihamarabb helyreálljon”. „Eltökéltek vagyunk a tekintetben, hogy a rendelkezésünkre álló összes eszközt mozgósítsák ennek érdekében” – tette hozzá.

Az utóbbi hetekben egyre több afgán migráns érkezik Iránon keresztül a kis-ázsiai országba, ami a lakosság körében is aggodalmat kelt.

Ankara a közelmúltban az iráni határon épült betonfal meghosszabbításáról döntött, amelynek hossza így 295 kilométer lesz.
Erdogan vasárnap korábban az Iráni határon szolgáló parancsnokokhoz intézett szavaiban azt mondta, hogy a fallal teljesen megakadályozzák az átjárást a török-iráni határon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére