Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan leszámolt a puccsistákkal

Bokor Gábor

2017.01.23. 15:28

A török NTV szerint bíróság elé állítottak 62 katonát hétfõn Isztambulban, akiket azzal gyanúsítottak, hogy a július 15-i puccskísérlet keretében megpróbálták elfoglalni a Sabiha Gökcen nemzetközi repülõteret.
ISZTAMBUL, 15:28

A török NTV szerint bíróság elé állítottak 62 katonát hétfőn Isztambulban, akiket azzal gyanúsítottak, hogy a július 15-i puccskísérlet keretében megpróbálták elfoglalni a Sabiha Gökcen nemzetközi repülőteret.

A 62 katona közül 28 tiszt és altiszt előzetes letartóztatásban van. A katonákra háromszorosan súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetést kért az ügyészség, mert tettükkel az alkotmányos rend ellen léptek fel.

Sokukat terrorszervezetek támogatásával vádolnak, ők akár további 15 év szabadságvesztést kaphatnak – írja az MTI.

A török hatóságok szerint az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muszlim hitszónok vezette nemzetközi hálózat felelős a júliusi puccskísérletért, amelyben a hivatalos összesítések alapján 248 ember meghalt és 2193 megsebesült.

Még korábban terrorszervezetnek nyilvánította a mozgalmat a török állam, annak ellenére, hogy Gülen tagadja, hogy köze lett volna a meghiúsult államcsínyhez.

A csendőrség fokozott biztonsági óvintézkedéseket vezetett be a bíróság körül. Az épülethez érkező minden embert és minden autót ellenőriznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére