Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan: 1150 dzsihadistát tartottunk fogságban, hétfőtől küldjük őket haza

Békési Marcell

2019.11.08. 16:00

Suleyman Soylu török belügyminiszter bejelentette, hogy november 11-től megkezdik a Iszlám Állam dzsihadistáinak hazaszállítását, akár visszafogadják őket az európai országok, akár nem.

Recep Tyyip Erdogan elnök nyilatkozata szerint jelenleg 1150, korábban Iszlám Állam oldalán harcoló terroristát tartanak fogságban török börtönökben. Közülük nagyon sokan Európából, főképp Svédországból, Franciaországból és Nagy-Britanniából érkeztek.

Suleyman Soylu török beügyminiszter nyilatkozata szerint viszont

november 11-től, tehát jövő hétfőtől véget ér a török vendégszeretet, és visszaküldik őket a feladónak.

A problémát az jelenti, hogy őket sok esetben a származási országuk nem akarja visszafogadni, és több esetben állampolgárságukat is megvonták, így ők pillanatnyilag hontalanok. Nincs olyan ország, amely visszafogadná őket.

A törökök türelme viszont elfogyott. Miután többször is felszólították a nyugati országokat a terroristák visszafogadására, a belügyminiszter nyilatkozata szerint akkor is visszaküldik őket, hogyha a nyugatiak nem fogadják be, oldják meg maguk.

A nyugatról származó terrorsiták pontos számát nem ismerjük, de Erdogan csütörtöki nyilatkozata alapján összesen 1150 dzsihadista van török fogságban.

Hollandia elítélte Erdogan akcióját, szerintük a török elnök a „legegyszerűbb megoldást választotta, áthárítva a problémát, aminek előidézésében tevékenyen részt vett”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére