Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érdekes módon régebben Merkel egyáltalán nem támogatta a bevándorlást, sõt...

Vincze Viktor Attila

2018.06.26. 11:30

Európa és a világ jelenleg legeltökéltebben bevándorláspárti politikusa, a 2015-ös migrációs válsághelyzet elõidézõje, Angela Merkel a 2000-es években még egyáltalán nem támogatta a migránsok európai betelepítését, sõt kifejezetten ellenezte azt. Aztán a baloldallal való közös kormányzás, tehát a kancellársága érdekében végül megváltoztatta ezeket a nézeteit.
BERLIN, 11:30

Európa és a világ jelenleg legeltökéltebben bevándorláspárti politikusa, a 2015-ös migrációs válsághelyzet előidézője, Angela Merkel a 2000-es években még egyáltalán nem támogatta a migránsok európai betelepítését, sőt kifejezetten ellenezte azt. Aztán a baloldallal való közös kormányzás, tehát a kancellársága érdekében végül megváltoztatta ezeket a nézeteit.

Sokan keresik arra választ, hogy vajon Angela Merkel német kancellár miért és hogyan lett elkötelezett híve annak, hogy Európát idegen vallású és kultúrájú bevándorlók millióival kell elárasztani. 

Amikor a Voice of Europe megpróbált ennek utánajárni, arra a következtetésre jutott, hogy Merkel asszonyt feltehetően pusztán a személyes politikai ambíciója, a kancellári poszt megtartása iránti vágy vezette oda, hogy sokak szemében Európa sírásójaként árassza el az öreg kontinenst bevándorlókkal. 

Angela Merkel – a politikai pályájának kezdeti, első emelkedő szakaszában – ugyanis a 2000-es évek elején még egyáltalán nem támogatta az idegen kultúrájú és vallású harmadik világbeli tömegek bevándorlását és bevándoroltatását Európába. 

2000-ben Merkel még azt mondta:

A multikulturális társadalom nem egy életképes életmód."

Később 2002-ben még erősen kritizálta az akkori német kormányt, mivel az nem állapított meg felső korlátot az országba beengedhető migránsok számára vonatkozóan. 

Mielőtt bármilyen új bevándorlást megengedünk, előtte és először be kell fejeznünk a már nálunk élő migráns gyermekek integrációját"

– mondta ezt annak idején az a Merkel, aki jelenleg a korlátlan, ellenőrizetlen migráció kötelezővé tételét követeli egész Európa számára. 

Merkel 2002-ben még kritikusan beszélt a berlini Kreuzberg negyedben tapasztalt multikulturalizmusról is, amely városrész aztán az ő kancellárságának a mostani idejére már konkrétan no-go zónává vált a bevándorlók miatt.

2002-ben még azt rótta fel az akkori kormánynak, hogy a multikulturalitásból fakadó problémák megoldására egyetlenegy márkát sem költött a kormány, miközben viszont támogatja a bevándorlást. 

A kísérlet, hogy azt mondjuk, mi itt valamiféle multikulturalizmust valósítunk meg, egymás mellett élünk, és boldogok vagyunk egymással, az a kísérlet megbukott! Teljesen megbukott!"

– mondta tehát Merkel 2002-ben arról a berlini Kreuzbergről, amely mára már no-go zónává vált.

De a 2005-ben kancellári székhez jutó Merkel még 2010-ben is másként beszélt a migrációról, mint ma. 2010-ben még azt mondta, hogy a migráns munkavállalók általában hazudnak magukról, és hogy a multikulturalizmus teljesen megbukott, hiába fogadja be Németország már a '60-as évek óta a migráns munkavállalók tömegeit. 

A békés és boldog egymás mellett élés és a multikulturalizmus kísérlete megbukott. Teljesen kudarcot vallott."

– mondta még Merkel 2010-ben is.

Mi történhetett a régi és az új merkeli nézetek között eltelt időben? A Voice of Europe szerint csupán annyi, hogy időközben Angela Merkel opportunista reálpolitikusként úgy döntött, megváltoztatja a migrációt ellenző nézeteit a bevándorlás támogatására, mivel az SPD-vel való szövetségi kormányzást csak ez a nézet teszi számára lehetővé. 

Így történt, hogy aztán 2015-re a német baloldali szavazatok reményében Angela Merkel már – egy totálisan elvtelen karrierista politikusként – az SPD-nél, tehát a német szociknál is baloldalibb nézeteket képviselt a migránsok minden áron történő beengedése ügyében. 

De ez nem meglepő, hiszen arról az Angela Merkelről van szó, akiről közismert, hogy a volt NDK egyik kiemelt egyházi kádercsaládjának kommunista aktivistájából lett nyugati, német politikus.

Arról a politikusról van szó, aki aztán annak a Helmut Kohlnak a segítségével lett a CDU vezetője, akit később ő maga árult el, hogy a helyére kerülhessen. 

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Fidesz-KDNP: a kormány tiltsa be a szennyvíziszap behozatalát!

A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be a külföldi szennyvíziszap behozatalát az országba, és vizsgálja meg, hogy abban milyen baloldali üzleti körök érdekeltek – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő hétfőn sajtótájékoztatón.

Működik a magyarokkal való packázás Ukrajnában, nem lesz magyar képviselő a parlamentben

Működik a magyarokkal való packázás Ukrajnában, nem lesz magyar képviselő a parlamentben

Sikeresen átrajzolták Kárpátalja választási térképét az ukránok, így végül egyetlen magyar képviselő sem jutott be az ukrán törvényhozásba.

Nem elég, hogy nigériai bandák működnek Olaszországban, még iszlamisták is

Nem elég, hogy nigériai bandák működnek Olaszországban, még iszlamisták is

Ez egy rendőrségi jelentésből derült ki, mely szerint a Nigériában aktív Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet radikalizálja az olaszországi honfitársaikat.

Szijjártó Péter: a bevándorláspártiak kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs csomagját

Szijjártó Péter: a bevándorláspártiak kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs csomagját

Ismételten kiderült, hogy a bevándorláspárti erők kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs dokumentumát, az ENSZ globális migrációs csomagját – nyilatkozta Szijjártó Péter hétfőn az MTI-nek.

Előzetesben marad Hasszán F.

Előzetesben marad Hasszán F.

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a szír férfinak a letartóztatását, akit az ügyészség terrorcselekménnyel és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít.

Hosszú Katinka világbajnok 200 vegyesen

A magyar úszónő sorozatban negyedszer lett a világ legjobbja ebben a számban.

A tavalyi elődöntőst kapja a Fehérvár, ha továbbjut az El-ben

Azt már a sorsolás előtt is tudni lehetett, hogy egy esetleges továbbjutás esetén egyik magyar csapatnak sem lesz könnyű dolga az Európa-ligában.

Hunyadi-szobrot avatott Áder János és Aleksandar Vucic

Hunyadi-szobrot avatott Áder János és Aleksandar Vucic

Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával, Aleksandar Vuciccsal együtt vett részt Hunyadi János szobrának felavatásán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére