Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyit a svéd nyájimmunitásról: közel 4 ezer halott árán is csak minden ötödik stockholmi vált védetté

MTI, 888.hu

2020.05.21. 11:40

Nagyjából minden ötödik stockholmi lakos (20 százalék) szervezete antitestet termel az új koronavírus ellen – állítja a svéd egészségügyi hatóságok kutatására alapozva Anders Tegnell, a járványügyi védekezés vezetője. Nehezen érthető, hogy ez hogy jött ki, mert felmérésükben csak a vizsgáltak 7,3 százalékának szervezetében találtak antitestet. Viszont már közel 4 ezer halálos áldozatnál tartanak.

A szerdán közzétett kutatás szerint: Svédország fővárosában, ahol az összes fertőzés egyharmadát regisztrálták, egy április végén véletlenszerűen kiválasztott ezer lakoson elvégzett tesztsorozatban

a vizsgáltak 7,3 százalékának szervezete termelt antitesteket a koronavírus ellen.

Mint ismert: ez azt mutatja, hogy az alany már átesett a koronavírus-fertőzésen.

Anders Tegnell vezető virológus, aki

nemrégiben beismerte, hogy a járványügyi védekezés kialakításakor nem számolt ilyen magas halálozási aránnyal,

most ebből a 7,3 százalékos eredményből arra következtet, hogy a svéd főváros lakosságának valamivel több mint 20 százaléka fertőződhetett meg (!). A vizsgálatok alapján úgy véli, hogy az ország többi részén alacsonyabb lehet a vírus ellen antitesteket termelő emberek aránya. Az átszámítás során figyelembe vették, hogy a teszteket néhány héttel korábban végezték, és időbe telik az is, míg az antitestek megjelennek a szervezetben.

Ugyanakkor

ez az arány is azt mutatja, hogy a lényegében szabadjára engedett járvány messze nem hozta el azt a nyájimmunitási arányt, amelyre számítottak.

Mint emlékezetes, Svédország különutas politikát követ a koronavírus-járvány kezelésében, a 16 év alatti diákok továbbra is iskolába járnak, és a kávézók, éttermek, üzletek is nyitva vannak. A svéd megoldást sokan bírálják, mert az országban a halálos áldozatok száma jóval nagyobb, mint a szigorú korlátozásokat bevezető szomszédos államokban.

A 10 milliós lakosságú Svédországban 31 532 fertőzöttje és 3831 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint. A 146 milliós Oroszországban még „csak” 3 ezer halottnál tartanak...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére