Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyire érdekli a szenátorokat az impeachment: 25 percig sem voltak képesek egy helyben ülni a tárgyalás közben

Békési Marcell

2020.01.24. 18:18

Míg az újságírók végigkövették az eseményeket, a Reuters beszámolója szerint a szenátorok arcpirítóan próbálták ellógni a jelenlétet: legtöbben mindössze 20-25 percet voltak képesek egy helyben ülni, és leginkább az előszobák kanapéin nyomkodták a telefonjukat.

Aki még esetleg 2020-ban is őszintén hisz benne, hogy az Impeachment tárgyalás nem egy politika gumicsont, hanem valós tényekre alapozott komoly tárgyalás, annak ajánlom figyelmébe a Reuters friss beszámolóját az Impeachment tárgyalásról.

Az alkotmány szerint az egész tárgyalásnak az értelme az, hogy a 100 szenátor, mint esküdtszék – az 50 amerikai állam felsőházának képviselői – megvizsgálják, hogy vajon megállják-e a helyüket a képviselőházi ítélet bizonyítékai, amik alapján az elnök elmozdításával kapcsolatos ítéletet meghozta a kongresszus alsó háza.

A probléma mindössze az volt, hogy

a 100 szenátor, akiknek az egész szólt, jelen sem volt a teremben, és ha épp igen, akkor is mással foglalta le magát.

Leginkább a pártszobákban nyomkodták a mobiljukat kanapékon ülve, ahol a tárgyalásról beszűrődő néhány szó nem zavarta meg túlzottan nyugalmukat.

A kérdés ezután az, hogy hogyha a tanúkat és feleket nem hallgatják meg, a bizonyítékokat nem böngészik át – mert ezek után nyilvánvaló, hogy nem át sem futják például a legutóbb átadott 193 oldalas beadványt sem – akkor mi alapján fognak megalapozott döntést hozni?

Mivel a teremben szigorúbb szabályok uralkodnak, mint egy iskolai informatikateremben – például élelmiszert sem, kizárólag vizet és tejet szabad bevinni – azok a szenátorok is, akik bent ültek, mással foglalták el magukat: a füzetükbe firkálgattak, de olyan is volt, aki fidget spinnerezett.

A szenátust tulajdonképpen csak az különböztette meg egy átlag délutáni magyarórán ülő 11-es középiskolai osztálytól, hogy utóbbiaknak nincs megengedve a teremből való távozás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére