Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennek a képviselõjelöltnek a fejében valami nagyon eldurranhatott!

Nagy Gábor

2018.07.03. 12:24

Két évvel Donald Trump történelmi sikere után ismét választási lázban ég Amerika. Az egyik észak-karolinai képviselõjelölt, Russell Walker pedig egy kicsit talán túlzásba is vitte a kampányt.

Amerika november 6-án ismét választ (ez az úgynevezett midterm elections). A tét nem kicsi: mind a képviselőházban, mind a szenátusban felborulhatnak az erőviszonyok, a Demokrata Pártnak ugyanis csak 24 helyet kell szereznie ahhoz, hogy többségbe kerüljön a képviselőházban (House of Representatives), de a szenátusi többséghez sem kell sok – csupán két főn múlik a többsége. A helyzet tehát egyáltalán nem könnyű a Republikánus Párt számára, amit tovább nehezít, hogy az egyik jelöltjük igencsak „old school” nézeteket vall. Russell Walker – az egyik 75 éves észak-karolinai jelöltjük – ugyanis a kampányában arról beszélt, hogy

  • a „zsidók sátáni teremtmények”,
  • az amerikai katonákat a kormány megmérgezi,
  • de azt is kifejtette, hogy Istent miért tartja egy fehér felsőbbrendű lénynek.

Bár Russell Walker az első számú esélyes a körzetében, a fenti bizarr és rasszista jellegű kijelentései után a GOP (a Republikánus Párt régi elnevezése – a szerk.) észak-karolinai szervezete értelemszerűen megvonta a támogatását. Mint a helyi GOP vezetője, Robin Hayes kifejtette: „Az észak-karolinai Republikánus Párt képtelen és nem is hajlandó egy olyan jelöltet támogatni a 48-as körzetben, aki így viselkedik, és ilyen kijelentéseket tesz. A GOP a helyi szervezetekkel együtt – Hoke, Skócia és Robeson megyékben – arra fog törekedni, hogy megtalálja azt a jelöltet, amely a Republikánus Párt valódi értékeit képviseli”.

Russell Walker egyébként egyelőre nem lépett vissza, honlapja a mai napig működik, külön érdekesség pedig, hogy körzetbeli ellenfele pedig egy afroamerikai demokrata jelölt, Garland Pierce baptista lelkész lesz.

Russell Walker „nézetei”

A képviselőjelölt honlapja is telis-tele van „érdekességekkel”. Egyik bejegyzésében például azt írta: „Mi a gond azzal, ha valaki felsőbbrendű nézeteket vall? Isten rasszista és a fehér felsőbbrendűségben hisz. […] Valakinek vagy valakiknek mindig felül kell állniuk, és jelen esetben ez a fehérek csoportja. […] Nincs olyan, hogy egyenlőség. Valakinek vagy valaminek jobbnak kell lennie, valakinek vagy valaminek pedig rosszabbnak”.

Egy másikban pedig bibliai konspirációkról „értekezett”: „A zsidók nem szemiták, ők sátániak, mivel mindannyian a Sátántól származnak. […] Isten (faji) versenyeket alkotott, és ezért (is) ő a legnagyobb rasszista”.

Végül érdemes azt is megemlíteni, mikor egy éve – a szobordöntögetési láz idején – azért küzdött egy kampányban, hogy kerüljenek vissza a konföderációs zászlók, illetve a déli tábornokok (az 1861 és 1865 között zajló amerikai polgárháború kapcsán) portréi a dél-karolinai bíróságok termeibe.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tarlós: Karácsony felkészületlen és szavahihetetlen

Tarlós: Karácsony felkészületlen és szavahihetetlen

A harmadik ciklusára készülő kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott. A városvezető felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket, köztük Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét az M1 szerda reggeli műsorában.

Elképesztő: levelet írt a polgármester egy focicsapatnak, mert túl hangosak a szurkolók

Nemcsak az edzések, de a mérkőzések hangereje is túl nagy Kozármislenyben a helyi polgármester szerint.

A propagandamentes

A propagandamentes

Ha nem is sokat, de azért elgondolkodtam, hogy érdemes-e írni Molnár Áronról. De ki az a Molnár Áron? Na igen, ezért gondolkodtam el. Mert nagyon-nagyon kevesen tudják, hogy kicsoda, és persze érthető, hogy nem tudják. De van benne valami tipikus, valami önmagán túlmutató. Ő nyilván hihetetlenül egyedinek érzi magát, pedig – fájdalom – messze nem az.

Indul az önkormányzati választás kampánya, összeszedtük a tudnivalókat

Indul az önkormányzati választás kampánya, összeszedtük a tudnivalókat

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, attól a naptól a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.

Öttusa Világfesztivál Budapesten

2019-ben a világon először Felnőtt Öttusa-világbajnokságnak és Laser Run Világbajnokságnak ad otthont Budapest szeptember 2. és 8. között a Kincsem Parkban.

„A magyar nemzet közösséggé nemesedik”

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök többek között a liberális demokrácia veszélyeire figyelmeztetett Washingtonban kedden, a helyi amerikai magyar közösség augusztus 20-i ünnepi szentmiséjén.

Orbán Viktor fogadta Stephen Harper volt kanadai miniszterelnököt

Magyarországra látogatott a konzervatív Stephen Harper, Kanada 22. miniszterelnöke.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére