Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Energiaválság: nagyon nehéz tél elé néznek az emberek

888.hu

2022.11.02. 11:30

Lesznek gondok.

 

A brit háztartások közül sokan küzdenek majd az energiaszámlák kifizetésével ezen a télen, amelyek a kormány által meghatározott árplafon ellenére akár a dupláját is elérhetik a megszokottnak – figyelmeztetett John Pettigrew, a National Grid vezérigazgatója.

A Financial Times-nak adott interjújában kijelentette:

Nincsenek illúzióink afelől, hogy az idei tél sok ember számára lesz anyagilag nagyon-nagyon nehéz, és eltökéltek vagyunk abban, hogy kivegyük a részünket a háztartások pénzügyi terheinek enyhítésében.”

 

A brit National Grid kedden közölte, hogy 50 millió fontos alapot indít azért, hogy a következő két télen pénzügyi segítséget nyújtson az emelkedő energiaköltségekkel küzdő fogyasztóknak.

Az alap olyan jótékonysági szervezeteket céloz meg, amelyek azonnali, sürgősségi pénzügyi támogatást nyújtanak az előre fizetős fogyasztásmérőket használó háztartásoknak, olyan jótékonysági szervezeteket, amelyek energiahatékonysági intézkedéseket finanszíroznak, valamint olyan jótékonysági szervezeteket, amelyek tanácsadást nyújtanak az energiaszámlákkal, kifizetésekkel és adósságokkal kapcsolatban segítségre szoruló háztartásoknak.

Nagy-Britanniában már most is sokan küzdenek a megélhetési válsággal.

Pettigrew korábban azt nyilatkozta, hogy fel kell készülni az áramszünetekre:

a legrosszabb esetben az ország egyes részein akár három órára is megszűnne az áramszolgáltatás, valószínűleg 16 és 19 óra között esténként, azokon a hétköznapokon, amikor januárban és februárban nagyon-nagyon hideg van.

 

Hogy pontosan mekkora is a baj Nagy-Britanniában jól mutatja, hogy a BBC is elkezdett készülődni a káoszra.

A BBC-nek nagy szerepe van abban, hogy nemzeti válság idején üzeneteket juttasson el a lakossághoz, állítólag már megkezdte a vészhelyzeti adások előkészítését, hogy megnyugtassa Nagy-Britannia lakosságát, ha a téli áramkimaradásoktól való félelem valósággá válik, és

fennakadásokat okoz a bankrendszerekben, az internet-hozzáférésben, a mobiltelefon-hálózatokban és a közlekedési lámpák rendszerében.

Az egyik ilyen forgatókönyv, amelyet a The Guardian nevű újság megtekintett, a következőket tartalmazza:

A kormány reméli, hogy az áramszolgáltatás a következő 36–48 órában helyreáll. Nagy-Britannia különböző részein már korábban elkezdődik az időszakos áramellátás.”

 

Egy másik, híradós stílusban íródott:

A sürgősségi szolgálatokra rendkívüli nyomás nehezedik. Az embereknek azt tanácsoljuk, hogy csak akkor lépjenek kapcsolatba velük, ha feltétlenül szükséges.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére