Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Éneklõ, táncoló civilek özönlötték el Aleppót

Sümeghi Lóránt

2016.12.23. 06:58

Teljes egészében visszafoglalta a szíriai hadsereg Aleppót. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelõközpontja (OSDH) megerõsítette, hogy az utolsó felkelõket és polgári személyeket szállító konvoj is elhagyta a korábban a lázadók ellenõrzése alatt tartott területet.
ALEPPÓ, 6:58

Teljes egészében visszafoglalta a szíriai hadsereg Aleppót. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) megerősítette, hogy az utolsó felkelőket és polgári személyeket szállító konvoj is elhagyta a korábban a lázadók ellenőrzése alatt tartott területet. 

Ez volt a kormányerők legjelentősebb győzelme a felkelőkkel szemben a polgárháború 2011. évi kezdete óta.

A szír hadsereg közleménye szerint ez a győzelem stratégiai fordulatot jelent a terrorizmus elleni harcban. Kiemeli, hogy a szíriai hadsereg és szövetségesei képesek megnyerni a csatát a terrorcsoportok ellen, és új szakaszt nyit a terrorizmusnak a Szíriai Arab Köztársaság egész területéről történő kiűzésében.

A szír hadsereg parancsnoksága aláhúzta, eltökélt, hogy folytatja a kiszabott feladatot mindaddig, amíg helyre nem állítja a stabilitást a haza minden csücskében. A hadsereg felszólított mindenkit, hogy

vonja le a tanulságot és tegye le a fegyvert."

Megfigyelők szerint a szíriai hadsereg és szövetségesei Aleppó visszafoglalása után a nagy részt felkelőszervezetek uralta szomszédos Idlíb tartományba veszik az irányt. 

Az aleppói lázadócsoportok egyik legbefolyásosabbja, a Núreddín az-Zinki nevű fegyveres szervezet vezetője is megerősítette, hogy Aleppó a kormányerők ellenőrzése alá került. Jasszer al-Juszuf, a szervezet politikai bizottságának egy tisztségviselője közölte: ez politikailag és területileg is hatalmas veszteség. A forradalom szempontjából fordulópontot, a visszavonulás időszakát jelenti.

A felkelő tisztviselő hangsúlyozta Iránnak és Oroszországnak a kormányerők sikerében játszott szerepét, utalva arra, hogy - szerinte - a Damaszkuszt támogató két ország segítsége nélkül a kormányerőknek nem sikerült volna bevenni Aleppó lázadó területeit.

Ellepték az utcát az ünneplő tömegek

Helyszíni beszámolók szerint eközben a korábban is kormánykézen lévő Nyugat-Aleppóban fegyverropogás hangja hallatszott. Ezúttal azonban nem harcok miatt, hanem a város visszafoglalását ünneplő rendezvények részeként tüzeltek a levegőbe. Az utcákat ellepték győzelmi mámorban úszó emberek tömegei, akik énekkel, tánccal, tűzijátékkal, valamint az elnököt és a hadsereget dicsőítő szlogenek kántálásával ünnepelték a város visszafoglalását.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére