Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emlékeztetőül: Joe Bident egyszer már kioktatták a Fudan Egyetemen szuverenitásból

888.hu

2021.04.29. 15:00

Amerikában mindenki nagyon aggódik, mert a sanghaji Fudan Egyetem Budapesten nyit campust.

 

Kedden online esemény keretében írta alá a Fudan Hungary Egyetem előkészítését lehetővé tevő stratégiai együttműködési megállapodást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos és Hszü Ning-seng, a Fudan Egyetem elnöke.

Természetesen amikor kiderült, hogy a patinás sanghaji intézmény Budapesten nyit campust, már tudni lehetett,

lesz rettegés meg sivalkodás.

Tegnap az amerikai nagykövetségen volt a sor, amelyet a Magyar Hang kérdezett meg az ügyben. A portál arra volt kíváncsi, hogy a követség szerint jelent-e pénzügyi vagy biztonsági kockázatot Magyarország számára a Fudan Egyetem magyarországi terjeszkedése, és alááshatja-e ez a NATO-egységet.

Nagyra értékeljük az erős kétoldalú kapcsolatokat NATO-szövetségesünkkel, Magyarországgal. A NATO-tagság lehetőséget adott Magyarországnak, hogy jelentősen fejlessze a gazdaságát, annak köszönhetően, hogy nem kell külső biztonsági fenyegetéstől tartania. Aggodalomra ad okot a Fudan Egyetem első európai campusának lehetséges megnyitása, mert Peking bizonyítottan kártékony befolyásszerzésre és a szellemi szabadság elfojtására használja a felsőoktatási intézményeit”

– szólt a válasz.

Mindig jó látni, amikor a „fejlett Nyugat” aggódik.

Főleg annak tudatában, hogy

Joe Bident egyszer már helyre tették a Fudan Egyetemen. Épp szuverenitási kérdésekben.

A The New York Times még tavaly egy hosszú cikkben elevenítette fel, hogy az amerikai elnök hogy jutott el „a kereskedelmen keresztül alakítjuk át Kínát” állásponttól a diktatúrát kiáltásig.

A cikkben felelevenítik Biden 2001-es kínai látogatását, amelyet még delaware-i szenátorként tett, az amerikai szenátus külkapcsolati bizottságának vezetőjeként.

A demokrata párti politikus a látogatás során a Fudan Egyetem nagyjából 40 végzős hallgatójával vett részt egy beszélgetésen. A lapnak Franck Jannuzi, aki részt vett a látogatás szervezésében és Bidennek is segédkezett felidézte, hogy az akkor szenátorként tevékenykedő Biden a következő kérdést tette fel a jelenlévőknek:

A Tienanmen téren összegyűlt diákok hazafiak vagy árulók voltak a Kínai Népköztársaságban?”

Az anekdota szerint ekkor csend lett a teremben, majd egy fizikus hallgató, Newton és Einstein tudósa azt válaszolta:

A Tienanmen tér diákjai a Kínai Népköztársaság hősei voltak. Szenátor, változás jön Kínában. De mi, Newton hallgatói fogjuk meghatározni a változás ütemét és irányát, és nem ön vagy bárki más, aki a Potomac partján dolgozik.”

A cikk szerint egyébként Biden már alelnökként csak 2011 és 2012 között legalább nyolcszor találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel. 2011-ben még egy középiskolába is elmentek közösen, ahol kosárlabdáztak.

AFP PHOTO/Peter PARKS (Photo by PETER PARKS / AFP)

Bidenen kívül egyébként Barack Obama volt amerikai elnök is összeköthető a Fudan Egyetemmel. 2009 novemberében Sanghajban tett látogatása során a Fudan vezetői fogadták.

Joe Biden továbbá 2011-ben egy 50 perces beszédet is tartott a Szecsuan Egyetemen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére