Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Emigráns lengyel professzor fasisztázza saját hazáját

Nagy Gábor

2017.11.17. 13:30

Lengyel testvéreinket is megáldotta a sors ügyeletes sivalkodókkal. A Princetoni Egyetem professzora a szombati megemlékezés és felvonulás miatt borult ki - fölöslegesen.
NEW YORK, 13:30

Lengyel testvéreinket is megáldotta a sors ügyeletes sivalkodókkal. A Princetoni Egyetem professzora a szombati megemlékezés és felvonulás miatt borult ki – fölöslegesen.

Ismeretes, az elmúlt szombaton, november 11-én azt ünnepelték a lengyelek, hogy hazájuk – 123 évig tartó feldaraboltság után – visszanyerte a függetlenségét. A fővárosban, Varsóban több tízezren vonultak fel – nos, őket sikerült egy-két megmondóembernek lefasisztázni. Hozzájuk csatlakozott most a The New York Times hasábjain firkászó Jans T. Gross történész, író.

Gross a lengyel kormányt teszi felelőssé a szombati felvonuláson skandált szélsőséges mondatokért – annak ellenére, hogy a lengyel külügy kategorikusan cáfolta a vádakat, közleményükben pedig azt írták: alaptalan az esemény domináló elemévé nyilvánítani azt, ami ott kizárólag esetlegesen jelent meg; illetve

Varsó "határozottan elutasítja a rasszista, az antiszemita és az idegengyűlölő eszméken alapuló nézeteket".

Az USA-ban élő Gross ennek ellenére azt írja cikkében: a kormány vezetői veszedelmes szellemet engedtek ki a palackból. Ezért aggódik. Nem kicsit, nagyon. A szerző szerint a szombati események nemcsak a lengyel liberális demokráciát, jogállamot veszélyeztetik, hanem az unió stabilitását és jólétét.

Jan T. Gross érdekes személyiség. A jedwabnei antiszemita mészárlásról írt könyve miatt nem egy közkedvelt személyiség hazájában. Könyve, a "Neighbors" eleve hatalmas vitát váltott Lengyelország holokausztban betöltött szerepéről, amelyet csak tovább tetézett az az interjúja, melyben azt állította: a lengyelek több zsidót öltek meg, mint a németek.

Visszatérve a NYT cikkére, Gross szerint a fasizmus újjáéledésének vagyunk szem- és fültanúi. Hogy mióta? Természetesen azóta, mióta a Jog és Igazságosság (PiS) van hatalmon Lengyelországban. A történész szerint a párt neve nagyon megtévesztő, mivel Kaczynskiék folyamatosan megsértik a törvényeket; aláássák a jogállamot azzal, hogy "ellenőrzésük alá" vonják a bíróságokat.

Grossnak az is fáj, hogy az ország, a közvélemény felemelte hangját a migráció ellen. Szerinte a muszlim bevándorlók nem rombolják az ország életmódját, nem veszélyeztetik Lengyelország identitását, az ország szuverenitása pedig semmiképp sem csorbul, ha egy-két migránssal több lesz Lengyelországban – röviden, tömören: csak haszon származhat a bevándorlásból.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Vidi nyerte a Magyar Kupát

A piros-kékek másodszor hódították el a trófeát.

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Amerika, London, Párizs

A helyzet kezelésére külön biztonsági szervet hoztak létre a nyugat-európai államban.

Kövér: holnap szavazatainkkal segíthetünk, hogy Európa ne veszítse el önmagát

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

Amerika, London, Párizs

Csak két hajón több mint 200 illegális bevándorló utazott, ők hamarosan megérkeznek Máltára.

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Szabad vasárnap

Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után egyszerűen nem tud nem beleborzongani, ha a Csernobilban történtekre gondol.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére