Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emelkedett a NATO költségvetése és a kiadásai is az utóbbi években

888.hu

2017.06.28. 14:58

A NATO és Kanada európai szövetségesei 2017-ben 4,3 százalékkal fogják növelni a védelmi kiadásokat, ami 46 milliárd dolláros ugrást jelent a 2014-es visszaesés után - mondta Jens Stoltenberg, a NATO fõtitkára.
VILNIUS, 14:58

A NATO és Kanada európai szövetségesei 2017-ben 4,3 százalékkal fogják növelni a védelmi kiadásokat, ami 46 milliárd dolláros ugrást jelent a 2014-es visszaesés után – mondta Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára. 

A nemzetek biztonságának megőrzése érdekében folytatnunk kell a munkát a védelmi kiadások növelése és a szövetségünkön belüli igazságosabb terhek megosztása érdekében"

– fogalmazott a főtitkár egy nappal a NATO védelmi minisztereinek brüsszeli találkozója előtt, aminek témája Donald Trump felhívása, miszerint nagyobb részben kellene hozzájárulni a NATO kiadásaihoz.

Hosszú évek után, 2015-ben az európai szövetségesek és Kanada részéről a védelmi kiadások valódi növekedését láttunk"

– vélekedett Stoltenberg a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy ebben az évben még nagyobb, 4,3 százalékos növekedést terveznek.

A vezető hozzátette, hogy az USA is mintegy 12 milliárd dollárral többet fizet majd be a tavalyinál. A NATO tagállamai 2014-ben vállalták, hogy 2024-ig bruttó nemzeti termékük legalább két százalékára emelik védelmi kiadásaikat.

Ezt a szintet tavaly mindössze öt ország – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Lengyelország, Görögország és Észtország – érte el.

A főtitkár ennek kapcsán kifejtette, hogy a szövetség 29 tagországa közül 25-ben nőnek idén a védelmi költségek, ami lehetővé teszi, hogy a két százalékot teljesítő államokhoz Románia még 2017-ben, Lettország és Litvánia pedig 2018-ban csatlakozzon.

Újságírói kérdésekre válaszolva leszögezte, az előző napi kibertámadás aláhúzza a kibervédelem megerősítésének fontosságát, amelyből a szövetség is kiveszi a részét. Donald Trump amerikai elnök, aki korábban a NATO költségvetésének, az amerikai hozzájárulásnak az újratárgyalását helyezte kilátásba, néhány hónapja közölte, hogy még az év végéig valódi előrelépést vár a szövetségesek védelmi kiadásainak emelésében. Úgy tűnik, ez most megtörtént.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére