Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EMA: Nincs kapcsolat a Pfizer vakcinája és a beoltásokat követő halálesetek között

888

2021.01.29. 12:40

Új mellékhatásokat sem azonosítottak.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség a vakcina bevezetését követő első biztonsági felülvizsgálata nyomán megállapította, hogy nem hozhatók összefüggésbe az oltás beadása után regisztrált halálesetek – köztük idős, törékeny egészségű embereké – a vakcinával, és megállapította, hogy ezek az esetek nem vetnek fel az oltás biztonságával kapcsolatos aggályokat.

A biztonsági követelményeket ellenőrző laboratórium elemzésének adatai

összhangban vannak a vakcina ismert biztonsági profiljával, a vizsgálatok eredménye nem utal újabb mellékhatások megjelenésére”.

 

A jelentésekben közölt alkalmi, súlyos allergiás reakciók nem haladták meg a mellékhatások korábban megállapított mértékét – közölték. Az oltóanyag előnyei a koronavírus-járvány visszaszorításában és a megelőzésben továbbra is felülmúlják az esetleges kockázatokat.
A vakcina alkalmazásával kapcsolatban nincsenek javasolt változtatások – tették hozzá.

Az EMA december 21-én ajánlotta forgalmazásra a Pfizer amerikai gyógyszergyártó és partnere, a BioNTech német biotechnológiai cég által kifejlesztett oltóanyagot, amelyet karácsony óta alkalmaznak az uniós tagállamokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére