Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elveszik a munkát a migránsok az amerikai állampolgárok elől

888.hu

2022.05.13. 08:00

Az amerikai állampolgárok számára elérhető állások számát veszélyezteti a tömeges bevándorlás – állítja az amerikaiak túlnyomó többsége egy közvélemény-kutatásban.

 

Az Associated Press – NORC Közügyek Kutatóközpontjának legutóbbi kutatása szerint az amerikaiak mintegy 73 százaléka nyilatkozta azt, hogy az Egyesült Államokba irányuló illegális bevándorlás miatt csökkennek munkalehetőségeik. Csak 26 százalékuk mondta azt, hogy az illegális bevándorlás nem jelent kockázatot az Egyesült Államok munkaerőpiacára nézve.

 

Hasonlóképpen, 10-ből 7 amerikai állítja, hogy a legális bevándorlás „jelentős kockázatot” jelent az állásaikra nézve, és csökkentik a rendelkezésre álló állások számát. 10-ből kevesebb, mint 3 amerikai mondta azt, hogy a legális bevándorlás szintje nem jelent kockázatot munkalehetőségeikre nézve.

 

Az Egyesült Államok évente körülbelül 1,2 millió legális bevándorlót fogad be és ad zöldkártyát nekik, további 1,5 millió pedig ideiglenes munkavállalási vízumot kap, hogy amerikai állást vállaljanak, függetlenül az ország munkanélküliségi rátájától.

A közvélemény-kutatás azt is kimutatta, hogy több amerikai támogatja az Egyesült Államokba irányuló általános bevándorlás csökkentését, mint amennyi támogatja a bevándorlás növekedését. Míg 12-ből csak 3 amerikai, vagyis 25 százalék mondja azt, hogy növelni akarja a teljes bevándorlást, körülbelül 36 százalékuk szeretné csökkenteni a bevándorlást.

 

Több százezer vagy akár milliónyi illegális bevándorlóval is gyarapodik az Egyesült Államok lakossága évente. A legfrissebb adatok arra utalnak, hogy jelenleg körülbelül nyolcmillió illegális bevándorló veszi el amerikaiaktól a munkát.

 

Az Egyesült Államokba irányuló tömeges bevándorlás miatt elárasztott munkaerőpiac pusztító hatással van Amerika dolgozóira és középosztályára.

A munkaadók javára billenő gazdaságot teremtett a gazdasági modell csak abban segített, hogy a bérek stagnáljanak. 1979 és 2013 között az amerikaiak alsó 90 százalékának bérnövekedése mindössze 15 százalék volt. Eközben az amerikaiak felső egy százalékának bére csaknem 140 százalékot nőtt.

 

A kutatók azt találták, hogy az elárasztott munkaerőpiac könnyen csökkentheti az amerikaiak munkalehetőségeit és fizetését.

 

A Center for Immigration Studies egyik tanulmánya feltárta, hogy egy adott foglalkozás tekintetében a bevándorlók arányának minden egy százalékos növekedése az amerikaiak bérét mintegy 0,5 százalékkal csökkenti. Ez azt jelenti, hogy az átlagos bennszülött amerikai munkavállaló heti bére potenciálisan 8,75 százalékkal csökken, mivel a munkaerő több mint 17 százaléka külföldi születésű.

A legális és az illegális bevándorlás hatalmas hullámai az elmúlt évtizedek legmagasabb számú külföldi munkavállalóihoz vezettek az Egyesült Államok gazdaságában, számokban ez a munkaerő 17,5 százaléka 2019-ben.

A tömeges bevándorlás miatt az Egyesült Államok lakossága egyébként 331,9 millió főre emelkedett.
De természetesen a milliárdosok meg vannak elégedve.
A milliárdos Koch fivérek szervezeteinek hálózata ugyanis örömmel fogadta, hogy Joe Biden elnök automatikusan meghosszabbítja a munkavállalási engedélyeket a határátlépők és az illegális bevándorlók számára.
Ebben a hónapban Biden amerikai állampolgársági és bevándorlási szolgálata (USCIS) bejelentette azt a szabályt, amely akár 540 nappal is meghosszabbítja a munkavállalási engedélyeket.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére