Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Élve eltemették a megfutamodó dzsihadistákat

888.hu

2016.05.11. 12:58

Az Iszlám Állam terrorszervezet állítólag több tucat saját harcosával végzett kegyetlen módon: a parancsnokok élve eltemették az összes olyan dzsihadistát, akik elmenekültek az iraki csatamezõrõl.
QAYYARAH, 12:58

Az Iszlám Állam terrorszervezet állítólag több tucat saját harcosával végzett kegyetlen módon: a parancsnokok élve eltemették az összes olyan dzsihadistát, akik elmenekültek az iraki csatamezőről.

Egyelőre még nem egyértelmű, hogy pontosan hány harcossal végzett a terrorszervezet. Az AhlulBayt hírügynökség információi szerint 35 áldozat van, az Iraqi News hírei szerint azonban a 45-öt is elérheti ez a szám.

Gyáva iszlamisták

A kivégzéseket a híres iraki olajváros,  Qayyarah mellett 60 kilométerre hajtották végre, Moszultól délre. Az AhlulBayt szemtanúktól úgy tudja, hogy az élve eltemetett harcosok közül mindannyian megfutamodtak a kormánycsapatok elől.

Más források arról is írnak, hogy az Iszlám Állam az összes árulót egy tömegsírban ásta el.

Megtorpant a lendület, kevés a pénz és az ember

A szökések megszaporodásával az Iszlám Állam lendülete megtorpant, a harcosok nem engedelmeskednek a vezetőiknek, akik cserébe súlyos büntetéseket szabnak ki alattvalóiknak. A szökések  mindennaposak, a terrorcsoportnak nincs elég pénze, munkaerőhiánnyal is küszködnek.

A terrorszervezet állítólag egy Anbar tartománybeli harc után is hasonló kivégzéseket hajtott végre, harcosaik közül itt is többen elmenekültek az iraki kormánycsapatok elől.
Az iraki kormány pár hónapja megerősítette északi csapatait, melyek egyre sikeresebbek a dzsihadisták elleni hadviselésben.

A legvéresebb harcok tavasszal a 2014-ben elveszített Ninive tartomány visszafoglalása miatt dúlnak. A dzsihadistáknak egyre gyakrabban kell megvívniuk az iraki hadsereggel a leigázott területeik megtartásáért.

Az elmúlt hónapok során több felvétel szivárgott ki a dzsihadisták és a kurd csapatok összecsapásairól, melyek rámutattak az Iszlám Állam fegyveres kiképzésének súlyos hiányosságaira: terv nélkül harcolnak, nem értenek a fegyverekhez, és szinte minden spontán alakul a harctéren.

Az alábbi videón egy dzsihadista fejkameráján keresztül lehet megnézni a csata részleteit:

(MTI, ahlulbayt.tv)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére