Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eltemették a dzsihadisták által lefejezett dán lányt

Tóth Dalma

2019.01.14. 17:00

Több százan vettek részt a Marokkóban dzsihadisták által lefejezett dán lány, Louisa Vesterager Jespersen temetésén.

A hétvégén sorra került temetésen Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök is lerótta kegyeletét.

A 24 éves Louisa Vesterager Jespersen norvég társával, a 28 éves Maren Uelanddel együtt december 9-én Marokkóba utazott. Egy hónapig maradtak volna az országban. Mivel szerettek túrázni, el akartak jutni Észak-Afrika legmagasabb pontjára a Toubkal hegycsúcsra. Az útjuk kezdetén azonban brutálisan meggyilkolták őket. Holttestükre lefejezve, meggyalázva találtak rá turisták 10 kilométerre Imlil városától.

A dán miniszterelnök és a marokkói hatóságok is terrortámadásnak nevezeték a brutális gyilkosságot.

Louisa Vesterager Jespersent a hétvégén temették el a dániai Ikastban, egy 45 perces szertartás keretein belül. Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök is felszólalt a temetésen. Beszédében megfogadta, hogy a fiatal lány élete sohasem merül feledésbe.

Habár a fájdalom elviselhetetlen, nem roskadhatunk össze. Emlékeznünk kell arra, hogy kik vagyunk, miből vagyunk és mit képviselünk"

– mondta.

A BT című bulvárlap szerint négyszázan kísérték el utolsó útjára a 24 éves lányt.

A marokkói hatóságok 22 embert tartóztattak le a gyilkosság kapcsán. Négy gyanúsítottjuk van. A gyanú szerint ez a 4 ember egy olyan sejthez tartozott, ami az Iszlám Állam elvei alapján működött, de egyikük sem került kapcsolatba az Iszlám Állam iraki vagy szíriai tagjaival.

A bűncselekmény nyomán egy videó is elkezdett keringeni az interneten, amelyen állítólag az egyik nő meggyilkolása, konkrétan lefejezése látható. A felvételek hitelességét a norvég rendőrség is megerősítette. Sajtóértesülések szerint a lefejezett lányról készült képsorokat az áldozatnál lévő telefonon keresztül az iszlamisták elküldték az édesanyjának és több ismerősének a Facebookon keresztül.

A dán hírszerzés nem erősítette meg a felvétel hitelességét, a norvég rendőrség szerint viszont a brutális videó valódi.

Maren édesanyja a norvég NRK csatornának nyilatkozva elmondta, hogy a lányok minden szükséges óvintézkedést megtettek az utazás előtt.

Maren Ueland temetésére január 21-én kerül sor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére