Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Előrejelző rendszert akarnak bevezetni a gázhiány miatt

888.hu

2022.09.30. 11:00

Egy esetleges gázhiányra való tekintettel a német Szövetségi Hálózati Ügynökség korai előrejelző rendszer szükségességét hangoztatta. Ez több időt adna a vállalatoknak, hogy felkészüljenek a gázadagolásra.

 

A Die Welt beszámolója szerint a német Szövetségi Hálózati Ügynökség több időt akar adni a vállalatoknak, hogy felkészüljenek az esetleges gázhiány.

Előzetes figyelmeztető rendszert akarunk, mielőtt a vészhelyzeti szint elérkezik. Ez több időt adna az iparnak a termelés szabályos leállítására.”

– mondta Klaus Müller, a hálózati ügynökség vezetője.

A tájékoztatás szerint olyan mutatókat kell kidolgozni, amelyek már a korai szakaszban jelzik, hogy a dolgok komolyra fordulnak-e, és hogy hiány léphet-e fel.

Ebben az esetben a hálózati ügynökség válna szövetségi osztóvá, amely szétosztaná a gázt a vállalatok között.

 

Müller kifejtette, a hatóság kezdetben százalékos csökkentésekkel dolgozna mind a mintegy 40 ezer olyan vállalat esetében, amelyek nem élveznek különleges védelmet. Egy második lépésben a 2500 legnagyobb ipari gázfogyasztó számára egyedi csökkentési rendeleteket hoznának.

A németek csütörtökön aktiválták az úgynevezett „gázbiztonsági platformot”, amely a Szövetségi Hálózati Ügynökséget hivatott segíteni gázveszélyhelyzet esetén, hogy a lehető legjobb döntéseket hozza meg a gázlezárásokról. A gázpiac fontos szereplői, például a nagyfogyasztók, a gázszolgáltatók, a kereskedők és a hálózatüzemeltetők regisztrálhatnak, és megadhatják adataikat a platformon. A jelenlegi és a tervezett gázfogyasztást például lekérdezik.

Ami a gázellátást illeti, Németországban a riasztási szint jelenleg a második a gázveszélyhelyzeti tervben szereplő három riasztási szint közül.

Ha a gázellátási helyzet Németországban vagy az EU-tagállamokban tovább romlik, a szövetségi kormány a legmagasabb fokozatot, a vészhelyzeti szintet hirdetheti ki. A Szövetségi Hálózati Ügynökség ekkor úgynevezett szövetségi teherelosztóvá válik, és meghatározza, hogy gázhiány esetén ki kap gázt. A háztartások és az olyan fontos ellátó létesítmények, mint az iskolák vagy a kórházak különösen védettek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére