Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elon Musk segítene a thaiföldi barlangi mentésben

Forisek Ádám

2018.07.06. 14:20

Az amerikai vállalkozó két cégétõl mérnököket küld a thaiföldi barlangbalesethez. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) meghívta a fiúkat a moszkvai világbajnokság döntõjére.
BANGKOK, 14:20

Az amerikai vállalkozó két cégétől mérnököket küld a thaiföldi barlangbalesethez. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) meghívta a fiúkat a moszkvai világbajnokság döntőjére.

Elon Musk pénteken Twitter-üzenetekben tudatta döntését azután, hogy egy twitterező szemére vetette: nem tesz eleget a barlangban rekedtek kiszabadításáért – írja az MTI.

A mágnás Boring nevű cége járatos az alagútfúrásban, nagyon fejlett radarja van földrétegek vizsgálatához. Szakemberei azt ötlötték ki, hogy egy légjárat fúrásával ki lehetne menteni a Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenkét diákot és edzőjüket.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken levelet küldött a thaiföldi labdarúgó-szövetségnek, mély együttérzéséről biztosítva a gyerekek és edzőjük családjait, egyúttal meghívta a barlangban rekedtek fiúkat Moszkvába, a jelenleg zajló labdarúgó-világbajnokság döntőjére, amely július 15-én lesz. A fiúk – focisták lévén –, rendszeresen kérdezősködnek a rájuk vigyázó búvároktól a vb történéseiről.

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án rekedtek benn a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. A mentésben pénteken meghalt egy búvár. A 38 éves férfi korábban tagja volt a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának. Feladatát ugyanakkor még teljesíteni tudta: eljuttatott egy oxigénpalackot a kijelölt helyre, de visszafelé eszméletét vesztette és meghalt.

A búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban tervezett több kilométeres mentési útvonal mentén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére