Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elon Musk is felveszi a harcot a libsi médiával

888.hu

2018.05.24. 08:48

Szerdán és csütörtökön a világ egyik legismertebb milliárdosánál, a Marvel-képregények után Vasembernek is nevezett Elon Musknál elpattant valami, és azzal fenyegetõzött, hogy létrehoz egy oldalt, ahol az emberek értékelhetik a cikkek és az újságírók hitelességét - ezzel is harcolva a fake news ellen.

Talán azt sem túlzás állítani, hogy a Tesla és a SpaceX milliárdos tulaja háborút hirdetett a média ellen. Ennél is durvább, hogy állítása szerint meg is találta ehhez a megfelelő nevet:

Pravda".

A Pravda oldalán az emberek a különböző cikkek igazságtartalmáról dönthetnének szavazással, emellett az egyes újságírók szavahihetőségét is értékelhetnék.

A Pravda szó igazságot jelent a szláv nyelvekben, valamint ez volt a címe a Szovjetunió kommunista pártja központi lapjának.

Ennél a pontnál felmerülhet bárkiben, aki ismeri a 9GAG-et vagy szokta olvasgatni Musk tweetjeit, hogy mindez poén. Azonban ezúttal úgy tűnik, hogy a milliárdos tényleg olyan szinten berágott a médiára, hogy ez már nem vicc. Elon Musk azt is írta, hogy lehet, hogy túl sok embert nem fog érdekelni az oldala, de az újságírókat igen.

A milliárdos szóváltásba keveredett a Verge egyik riporterével is, aki azzal vádolta meg, hogy ebben az esetben úgy viselkedik, mint Trump. A választ nem tette zsebre az illető:

Gondoltam, hogy ezt fogod mondani. Bármikor, amikor valaki kritizálja a médiát, a média egyből ráripakodik, hogy "olyan vagy, mint Trump". Mit gondoltok, miért választották meg egyáltalán? Azért, mert már senki nem hisz nektek. Rég elvesztettétek a hitelességeteket."

2016 óta egyébként gombamód elszaporodtak az úgynevezett tényellenőrző oldalak. Ebben a bizniszben komoly lehetőségeket látott Soros György is, és számos ilyen típusú vállalkozást megfinanszírozott pár százezer dollárral.

Elon Musk nem sokat tökölt, meg is szavaztatta közönségét, hogy megcsinálja-e az oldalt.

Jelenleg bőven 400 000 ezer szavazat felett járunk, az eredményt nem árulom el, de annyit igen, hogy nem lesz itt meglepetés. Szavazzatok ti is, hátha végre Elon Musk megfingatja a libsi médiát!

Egyébként Musk médiaellenes hadjárata a Tesla elektromos autók körül kipattant botrányok és az ehhez kapcsolódó újságcikkek miatt indult el. A hírek szerint ugyanis problémák adódtak a Model 3 gyártásával, valamint az autó fékrendszerével. A Bloomberg nem kegyelmezett, azt írták, hogy a Tesla cég 6500 dollár veszteséget termel percenként és még az év vége előtt becsődölhet. Az ilyen hírek természetesen szintén nem segítenek a vállalkozásnak a nehézségek leküzdése utáni talpra állásban.

A kérdés már csak tényleg az, hogy beváltja-e a milliárdos a fenyegetést és létrejön-e a Pravda?

Nos, valaki felfedezte, hogy Must már tavaly októberben bejegyeztette a Pravda céget Kalifornia államban. A milliárdos egyébként ismert arról, hogy vicces vagy szimbolikus neveket választ cégeinek: a Tesla a híres feltaláló, Nicola Tesla tiszteletére kapta a nevét, míg a Hyperloop kivitelezésén dolgozó cég a The Boring Company, vagyis az Unalmas Cég nevet kapta.

Mindez persze még mindig nem garancia arra, hogy létrejön a Pravda, vagy hogy a cégnek az lesz a fő profilja, amivel Musk megfenyegette az újságírókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére