Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elõléptetik a rendõrnõt, aki szerint a berlini karácsonyi vásáron merénylõ migráns veszélytelen volt

Forisek Ádám

2018.12.05. 18:05

A döntés igencsak felborzolta a kedélyeket a német fõvárosban.

Mint ismert, 2016 december 19-én tragikus támadás rázta meg Berlint és ezzel együtt Németországot. A tunéziai migráns, Anis Amri egy teherautóval belehajtott a berlini karácsonyi vásárra kilátogató tömegbe. A terrortámadás tizenkét halálos áldozatot követelt, 55-en pedig megsérültek.

A német hatóságok nyomozást indítottak, hogy fény derüljön arra, mégis hol történt mulasztás, ami miatt megtörténhetett a tragédia. A vizsgálat kiterjedt egy bizonyos Jutta Porzucek nevű hölgyre is, aki a fővárosi rendőrségen belül mintegy 500 emberért felel. A vizsgálóbizottság előtt mondott vallomásában az áll, hogy "nem gondolta volna, hogy Anis Amri veszélyes elem lenne".

Mindez (sajnos) még megszokott lenne a német rendőrségtől, az azonban már sokkal kevésbé, hogy Porzuceket több német sajtóorgánum szerint is előléptetik.

Új pozíciójában a német főváros északi részén található két területet, Reinickendorfot és Pankowot fogja igazgatni. Ezen két területen összesen 638 000 ember él, Porzucek pedig 1700 rendőr munkájáért fog felelni.

Ismerve az előzményeket, a rendőrnő kinevezése finoman szólva is abszurd, de úgy tűnik, az illetékes német hatóságok nem tanultak a múlt hibáiból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére